AKİT MENÜ

Gündem

Netanyahu oğlunu Hamas'la savaşa mı gönderdi? Konuya ilişkin açıklama geldi

İsrail Başbakanı Netanyahu'yu kahramanlaştırma ve Gazze'deki sivil katliamını perdelemek amacıyla sosyal medyada dolaşıma sokulan iddianın yalan olduğu ortaya çıktı.

2023-10-12 20:10:41

Hassam'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından 7 Ekim sabahı başlatılan 'Aksa Tufanı' operasyonuna karşı ABD'nin de desteğini alan İsrail, Gazze'ye günlerdir bomba yağdırıyor.

Kadın ve çocuklar da olmak üzere sivilleri göz göre göre katleden, fosfor bombası kullanarak insanlık suçu işleyen İsrail'in vahşetine dünya sessiz kalırken; Başbakan Binyamin Netanyahu'yu kahraman göstermek ve yaşanan vahşeti perdelemek isteyenler bir iddia ortaya attı.

'Netanyahu oğlunu savaşa gönderiyor' iddiası

Gazze'ye yönelik bombardımanın görüntülerini paylaşarak aşağılaşan Netanyahu'nun, oğlunu Hamas'la savaşa gönderdiğine dair bir haber sosyal medyada dolaşıma sokuldu.

Netanyahu’nun oğlu Avner ile vedalaşırken çekilen ve bugün dolaşıma sokulan fotoğrafın 9 yıl öncesine ait olduğu belirlendi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan bir fotoğrafla ilgili, "İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, Hamas'la savaşmaya gönderdiği oğluyla vedalaşıyor" iddiası doğru değildir.

İddiaya konu fotoğraf, Netenyahu'nun küçük oğlu Avner'in 2014 yılında askere giderken ailesiyle vedalaştığı sırada çekilmiştir. Fotoğrafın Hamas ile İsrail arasında son dönemde yaşanan çatışmalarla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır."

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…