AKİT MENÜ

Gündem

Gazze’liler topraklarından sürülüyor İnsanlık mal mal bakıyor Filistin Kızılayından 'Biz gitmiyoruz' mesajı

İnsanlığın gözleri önünde yaşanan İsrail terörünü insanlık mal mal bakarak izliyor. Türkiye dışında Müslüman ülkeler de dahil Gazze’li çocukların çığlıklarını duyuracak kimse yok. Gazze’liler ölüme sürüklenirken Filistin Kızılay’ı (PRCS) işgal altındaki Gazze’de İsrail hava saldırılarında yaralanan çocukların görsellerini paylaşarak "“Biz gitmiyoruz. İhtiyaç halinde kalıp hizmet edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Filistin’de 1968 yılında kurulan ve sağlık hizmetleri veren Filistin Kızılay’ı, dün işgal altındaki Gazze’den İsrail hava saldırılarında yaralanan çocukların görsellerini paylaşarak “Biz gitmiyoruz. İhtiyaç halinde kalıp hizmet edeceğiz” açıklamasını yaptı.

 

PRCS sağlık ekipleri, Gazze’de ambulans hizmetlerine devam ettiklerini vurgulayarak “Biz sadece sağlık çalışanları değiliz; biz sizin komşularınız, arkadaşlarınız ve aileniz. Gazze'deki ekiplerimiz burada kalıyor ve hayat kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

 

PRCS, tüm taraflara seslenerek sağlık çalışanlarının hedef alınmaması çağrısında bulundu.

 

 

'Bir insanlık felaketi yaşanıyor'

 

 

PRCS Genel Direktörü Marwan Jilani, Gazze’deki durumla ilgili basına bilgi vererek “Tam bir panik, tam bir kafa karışıklığı: Gözlerimizin önünde bir insanlık felaketinin yaşandığını görüyoruz” dedi. 

 

 

Yorumlara Git

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun

Türkiye yeni güne dev operasyonla uyandı! Tam 23 ilde yapıldı

Siber güvenlik için Türkiye harekete geçti! Konu Ekim ayında mecliste

Türkiye'ye gündeme oturacak savunma sanayi teklifi

Robot Sophia CHP’ye pahalıya patladı