AKİT MENÜ

Dünya

Japonya'dan kötü haber: Müdahale ettiler ama 11 banka aynı anda birden çöktü! Neden olan faktör belli oldu

Japonya'da onlarca bankayı etkileyen sorun meydana gelmişti. 1.4 milyondan fazla yerel banka transferi kesintiye uğramıştı. Şimdi ise bu sorunun nedeni ortaya çıktı.

2023-10-16 18:29:24

Geçen hafta Japonya'da 11 bankayı etkileyen bir sorun meydana gelmişti. 1.4 milyondan fazla yerel banka transferi kesintiye uğramıştı.

Japonya'da ulusal finans kuruluşlarının fon ve menkul kıymet transferi sağladığı "Zengin" ağında yaşanan arıza nedeniyle ile ilgili flaş bir haber geldi!

Bu sorunun nedeni ortaya çıktı.

Dünya genelinde daha fazla entegre olan finansal sistemler, küresel ticaretin sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlamak için hayati bir rol oynuyor. Ancak, bu ağlar aracılığıyla çalışan finansal sistemler, teknolojinin eskimesi ve yetersiz kapasiteler nedeniyle çökebiliyor.

Japonya Bankacılar Birliği, geçen hafta ödeme takas ağı sisteminde meydana gelen bir sorun nedeniyle 1,4 milyondan fazla yerel banka transferinin kesintiye uğradığını açıkladı. Bu sistem arızası, 11 bankayı etkiledi ve yaklaşık 400 bin işlemin gerçekleştirilememesine yol açtı. cumhuriyete göre: Dahası, çok sayıda banka içi transfer de bu sorundan etkilendi ifadelerine yer verildi.

Yapılan bir araştırmaya göre, Japonya'nın ödeme takas sisteminde geçen hafta yaşanan sorun, sunuculardaki yetersiz bellek kapasitesinden kaynaklandığı aktarıldı.

 

 

Yorumlara Git

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun

Türkiye yeni güne dev operasyonla uyandı! Tam 23 ilde yapıldı

Siber güvenlik için Türkiye harekete geçti! Konu Ekim ayında mecliste

Türkiye'ye gündeme oturacak savunma sanayi teklifi

Robot Sophia CHP’ye pahalıya patladı