AKİT MENÜ

İSLAM

Ehl-i Sünnet Alimler Birliği'nden Gazze ve Kudüs açıklaması

İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmü ve Müslümanların ilk kıblesine yönelik vahşi tutumuna Ehl-i Sünnet Alimler Birliği tepki gösterdi.

Ehl-i Sünnet Alimler Birliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

İlk kıblemiz Mescid-i Aksâ ibadet maksadı ile gidilmeye değer üç mescitten birisidir. Kudüs ve çevresi Yüce Allâh‘ın (cc) Kur’ân-ı Kerîm’de etrafını mübarek kıldığını belirttiği mukaddes ve mübarek bir bölgedir. Önce Hz Ömer’in daha sonra da Salahaddin-i Eyyûbi’nin fetihleriyle bizlere emânet edilen Mescid-i Aksâ ve çevresi, bugün yapı olarak zaten vahşi olan ırkçılık tiynetindeki siyonist yahudilerin vahşi saldırıları ve işgali ile tarihin en acı günlerini yaşamaktadır. Bundan tüm müslümanların sorumlu olduklarını herkesin bilmesi gerekir. Çünkü Kudüs ve Mescid-i Aksâ meselesi sadece filistinlilerin değil, tüm müslümanların meselesidir.
Canları pahasına mücadele eden Filistinli-Gazzeli kardeşlerimiz bu emaneti korumak için bütün Ümmet adına mücadele etmektedir.
Hiçbir savaş hukuku ve insanî hakkı gözetmeksizin israilin vahşî yönetimi, ABD ve batılı ülkelerin açık desteğinden ve İslam aleminin sessizliğinden cesaret alarak tüm gücüyle saldırmaktadır.
Tarihte birbirlerine en vahşi muameleyi yapan yahudi ve hristiyanların birlik olmaları ayrıca dikkate değerdir. Halbuki çok yakın zamana kadar bu iki millet birbirlerine en ağır zulümleri yaptılar.
Gazzeli kardeşlerimizin Aksâ Tûfan’ı adıyla başlattıkları şanlı mücadeleye tüm İslam âlemini ve ehl-i vicdan olan tüm insanlığı destek olmaya davet ediyor, dualarımızla ve fırsat bulduğumuz her imkanımızla yanlarında olduğumuzu beyan ediyoruz.
Türkiye, aynen Azerbaycan, Irak, Suriye ve Libya meselelerinde olduğu gibi Filistin / Gazze konusunda da tarafını net şekilde belli etmeli, tavrını en etkin ve caydırıcı şekliyle ortaya koymalıdır.
Dua ve selam ile
EHL-İ SÜNNET ALİMLER BİRLİĞİ

Yorumlara Git

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de