AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Tarihi 12 bin yıllık keşif: Mezar bulundu! Türkiye'den çok ama çok büyük beklenmedik gelişme! İşte bulunan...

Kahramanmaraş'ta tarihin karanlık noktalarını aydınlatacak yeni bir keşif yapıldı. Bulunan keşif dünyayı ayağa kaldırdı Direkli Mağarası'nda yapılan kazı çalışmasında, 12 bin yıllık olduğu tahmin edilen bir mezar bulundu. İşte detaylar...

2023-10-23 14:41:31

Ülkemizin dört bir yanı keşfedilmeyi bekleyen tarihi gizemlerle dolu... Kahramanmaraş'taki Direkli Mağarası'nda yapılan kazı çalışmasında arkeologlar tahmini 12 bin yıllık bir mezar buldu.

Kazı Başkanı Doç. Dr. Cevdet Merih Erek, bulunan mezara ilişkin yaptığı açıklamada, bölgede 2007'den bu yana gerçekleştirilen kazılarda 3. mezara ulaştıklarını söyledi. Erek, ilk mezarı 2009'da, ikincisini ve içinden iskelet çıkan mezar 2019'da, son mezarı da 2023 kazı sezonunda bulduklarını aktardı.

"3 BOYUTLU PROGRAMLARLA ANALİZ EDİLİYOR"

Mezarlardan sadece birinde iskeletin bulunduğunu, diğerlerinin içlerinin boş olduğunu belirten Erek, "Bu yılki çalışmalarımızı kuzey plan karelerinde yaptığımız kazılarla tamamlamış olacağız. Bütün buluntular çıktığı anda olduğu gibi bırakılıyor ve koordinatları alınarak koordinat sistemi içerisinde yerleri tespit edilip bilgisayarda üç boyutlu olarak çeşitli programlar vasıtasıyla dijital kayıt şekline dönüştürülüyor" dedi.

Yorumlara Git

‘Futbola rahatlık getirir’ diyerek duyurdular! Devrim olacak futbolda devrim… Dünya bu olayı konuşuyor!

Türkiye ile yapılan anlaşma Yunanistan'a bayram ettirdi! 'Ülkeye huzur getirdi' diyerek duyurdular

CHP ve yavrularının tek amacı! Darbe anayasasına dokundurtmayız!

Acun Ilıcalı’yı çileden çıkarttı! Bakalım cevabı ne olacak? Derbi öncesi kılıçlar çekildi…

Barbar İsrail’i her alanda boykot edelim