AKİT MENÜ

Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Hamas yalanlaması!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Washington merkezli haber sitesi Al Monitor'un Hamas yöneticileriyle ilgili haberini yalanladı.

2023-10-23 22:58:11

Al Monitor haberde, Hamas'ın İsrail'e yönelik 7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı operasyonu esnasında Hamas üyelerinin Türkiye'de olduğunu ve Ankara'nın ülkeden ayrılmaları konusunda talepte bulunduğunu öne sürdü.

Haber isimsiz Filistinli kaynaklara dayandırıldı.

Al Monitor'den Fehim Taştekin, Hamas üyelerinin şükür namazı kılarken kaydedilen videosunun sosyal medyada yayılmasından sonra, Haniye'nin "nazikçe Türkiye'den gönderildiğini" iddia etti.

Al Monitor'un haberine göre isimsiz kaynaklar, Türkiye'nin sivil ölümlerinden sonra yine de Hamas'ı koruyor gibi gözükmek istemediği için Haniye ile birlikte diğer Hamas üyelerinin de ülkeden ayrılmasını istediğini açıkladı.

Habere yalanlama geldi!

Sosyal medyada hızla yayılan haberle ilgili İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin resmi hesabından açıklama geldi.

Yapılan açıklamada söz konusu haber yalanlanırken, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üst düzey Hamas yetkililerine 'Türkiye'yi derhal terk edin' talimatı verdiği iddiaları tamamen asılsızdır. Asılsız iddialara inanmayın." denildi.

Yorumlara Git

20 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Bu köpeklere hala dur diyen yok! Saldırı anı kamerada

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş