AKİT MENÜ

Dünya

Suudi Arabistan Başsavcılığı ceza kesti: milyonlarca doları aşan kara parayı aklayacaktılar! 7 Arap ceza yedi

Suudi Arabistan'daki ceza hukuku kapsamında yeni bir kararla Suudi Arabistan Başsavcılığı tarafından imzalar atıldı: 266 milyon doları aşan kara parayı aklamaktan suçlu bulunan 7 kişiye hapis cezası verdi

2023-10-23 21:29:43

Suudi Arabistan Başsavcılığı, aralarında ülkede ikamet eden Arap asıllı bir şahsında da olduğu 7 kişiye bir milyar riyali (266 milyon doları) aşan kara para aklama suçundan hapis cezasına verdi. Sanıklara 13 yılan varan hapis cezasına çarptırıldı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamaya göre, sanıklara ayrıca para cezası verildi ve sanıkların ele geçirilen paralarına ve kara para aklama suçunda kullanılan araçlara el konuldu.

Uluslararası İşbirliği Savcılığı, söz konusu fonların ve alıcılarının takip edilmesi ve haklarında gerekli hukuki tedbirlerin alınması için adli işlemleri başlattı.

Ekonomik Suçlar Savcılığı ise, 7 kişilik çetenin kara para aklama suçlarına ilişkin soruşturmasını tamamladıktan sonra dosyayı ihtisas mahkemesine gönderdi.

Yapılan incelemelerde, vatandaşların kendi kuruluşlarına ticari kayıt açtırdıkları, kayıtlı kuruluşlar adına banka hesapları açtırdıkları ve bu hesapları, kaynağı bilinmeyen fonları toplamak ve yurt dışına aktarmak amacıyla kullanan diğer Arap uyruklu kişiye teslim ettikleri ortaya çıktı.

Aklanan paranın 1 milyar 35 milyon 197 bin riyal olduğu ve bu paranın çeşitli suçlardan ve bir takım düzenlemelerin ihlali yoluyla toplandığı belirlendi.

Başsavcılık, ülkedeki ticari faaliyetlerin her türlü suçtan korunması yönündeki kararlılığını yineledi.

Açıklamada, ülkede ekonomik güvenliğine zarar vermeye cesaret eden herkesin, ağır ceza talebiyle mahkemeye sevk edileceği de ifade etti.

Yorumlara Git

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun