AKİT MENÜ

Gündem

Yusuf Ziya Gümüşel Hoca'nın avukatlarından açıklama!

Kızı H.K.G.'nin, etkisinde kaldığı tarikat düşmanlarının kışkırtmasıyla gündeme getirdiği iddialar sebebiyle 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Yusuf Ziya Gümüşel Hoca'nın avukatlarından açıklama geldi.

2023-10-24 00:50:40

"Kamuoyunda "6 yaşındaki gelin" davası olarak bilinen İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2022/772 E sayılı dosyasının 23.10.2023 tarihli duruşmasında mahkemece karar verilmiş ve müvekkilimiz Yusuf Ziya Gümüşel hakkında 20 yıl hapis cezasına hükmolunmuştur." denilen açıklamada, "Mahkeme cezayı TCK md 103/2 uyarınca 16 yıl olarak vermiş daha sonra zincirleme suç hükümleri uyarınca ¼ arttırarak 20 yıla çıkarmıştır. Kanun lafzından da anlaşıldığı üzere mahkeme suçun işlendiği tarih itibariyle çocuğun 12 yaşından küçük olduğuna değil büyük olduğuna fakat 15 yaşından küçük olduğuna kanaat getirmiştir." ifadeleri kullanıldı.

"6 yaşında evlilik" iftirasının çöp olduğu vurgulanan açıklamada, "Yani mahkeme kamuoyuna yansıtılanın aksine evliliğin 6 yaşında değil HKG'nin kimlik yaşına göre 14,5 yaşında meydana geldiğin kabul etmiştir. Bir manada mahkeme eksik inceleme yapmasına, maddi vakıanın ortaya çıkması için başta HKG nin kemik testi yapılarak gerçek yaşının tespit edilmesine dair hiçbir talebimizi kabul etmemesine rağmen 6 yaşında nikah ve evlilik olduğu safsatalarına itibar etmemiştir." denildi.

Yusuf Ziya Gümüşel Hoca'nın avukatları karara yasal yollarla itiraz edeceklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Duruşma günü salon dışında HKG'nin doğumunun evde 1996 yılında yapıldığına dair tanıklarımız hazır olmasına, müvekkilimizin kızının yaşını 2 yaş küçük yazdırdığını belirtmesine karşın bu haklı taleplerimiz mahkemece dikkate alınmamış ve mahkeme heyeti biz sanık avukatlarının bu taleplerini yüzümüze karşı gülerek reddetmiştir.

Yargılamanın oldu bittiye getirilmeye çalışıldığı, henüz tanıkların tamamı dinlenmeden 8 saatlik duruşma sonunda sanık ifadeleri alındıktan sonra flash bellekten mütalaanın çıkarıldığı, dini nikah şahitlerinin ve fotoğrafları çeken fotoğrafçının dahi zorla kapıya kadar getirildikten sonra güç bela dinlendiği, HKG'nın gerçek yaşının tespiti için kemik testinin elzem olduğunun defalarca belirtilmesine karşın bu taleplerimizin 'yargılamaya yenilik katmayacağı' gerekçesi ile reddedildiği bir yargılama sonucunda dahi 6 yaşında nikah ve evlilik safsatalarına itibar edilmemiştir.

Başta müvekkilimiz olmak üzere temsil ettiği camiaya ve bunlar üzerinden İslam’ın mücessem kurum ve kuruluşlarına olan kinlerinin kusmak için fırsat kollayan azgın azınlığın tüm dezenformasyonlarına karşın 6 yaşında nikah ve evlilik iddiaları tarihin karanlık dehlizlerine gömülmüştür.

Haksız ve hukuka aykırı karara karşı yasal itiraz yollarına başvuracağımızı ve adaletin sonunda tecelli edeceğine dair inancımız tamdır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yorumlara Git

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası