AKİT MENÜ

Siyaset

İkinci kez mahkemelik! Mansur Yavaş'tan su zulmü

Kaymakamlığın “men” kararına rağmen CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hukuksuzca Basri Köyü sakinlerinin arazilerine tecavüz edip, su kuyusu sondajı açtı. Köy halkı susuzlukla boğuşurken, Yavaş araziden çıkan suyu başka yere aktardı. Kullanamadıkları suyun faturasını da kesen CHP'li Yavaş’ın gönderdiği fahiş faturalar köylüyü isyan ettirdi.

2023-10-24 23:21:57

Polatlı’nın Basri Köyü’nde köylüler susuzlukla boğuşurken CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, köylülere ait arazilere ve çivi bile çakılması yasak olan Mera arazisine tecavüz ederek sondaj yapıp suyu başka yerlere gönderdiği ortaya çıktı.

Basri Köyü Muhtarı Davut Yavaş, “ABB ekipleri burada 1 yıl önce kuyu kazdı. Bizim haberimiz dahi olmadı. Sondaj atıp boruları döşedikten sonra bize haber verildi. Yapılan bu çalışma başından sonuna kadar kanunsuzdur. Benden izin almadan benim arazimin önünden su borusu geçirdiler. Benim arazim şu anda hep taşlarla dolu. Sadece benim arazimde değil. Burada arazisi bulunan bütün köylünün arazisi aynı şekilde. Tarım yapamaz hale geldik. Bizim arazilerimize resmen tecavüz ettiler. Bizim köyümüzün suyu yok. Buraya attıkları sondaj ile başka yerlere su götürüyorlar. Her yaz suyumuz kesilir. 3 ayda 15 gün su kullanırız ona da fahiş faturalar gönderirler. Biz su parası ödemiyoruz. Musluğu açtığımızda gelen havanın parasını ödüyoruz. Daha önce bu konuyla alakalı Kaymakamlıktan ‘men’ kararı çıkmıştı. Buna rağmen bu kuyu açılmaya devam etti. Biz mağduruz. Bu konuyu tekrar mahkemeye taşıdık" diyerek tepki gösterdi.

Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

ABB ekipleri burada 1 yıl önce kuyu kazdı. Bizim haberimiz dahi olmadı. Sondaj atıp boruları döşedikten sonra bize haber verildi. Yapılan bu çalışma başından sonuna kadar kanunsuzdur. Benden izin almadan benim arazimin önünden su borusu geçirdiler. Benim arazim şu anda hep taşlarla dolu. Sadece benim arazimde değil. Burada arazisi bulunan bütün köylünün arazisi aynı şekilde. Tarım yapamaz hale geldik. Bizim arazilerimize resmen tecavüz ettiler. ABB’nin kepçesi, kırıcıları günlerce burada çalıştı. Köyün muhtarı olarak Yavaş’ı defalarca aradım. Kendisinden randevu talep ettim. Ama ne telefonlarıma cevap verdi ne de randevu talebimize olumlu yanıt verdi. Nasıl olsa önümüzdeki seçimler için buraya oy istemeye gelecek. O zaman ben de onu görmezden, duymazdan geleceğim. Bizim köyümüzün suyu yok. Buraya attıkları sondaj ile başka yerlere su götürüyorlar. Her yaz suyumuz kesilir. 3 ayda 15 gün su kullanırız ona da fahiş faturalar gönderirler. Biz su parası ödemiyoruz. Musluğu açtığımızda gelen havanın parasını ödüyoruz. Daha önce bu konuyla alakalı Kaymakamlıktan ‘men’ kararı çıkmıştı. Buna rağmen bu kuyu açılmaya devam etti. Biz mağduruz. Bu konuyu tekrar mahkemeye taşıdık.

'Fahiş faturalar ödüyoruz'

Basri Köyü sakini Murat Erdoğan da, “Susuzluktan yazın bahçelerimizi, tarlalarımızı sulayamıyoruz. ABB bunu bildiği halde bize ait olan arazileri delik deşik edip başka yerlere su taşıdı. Üstelik bu işleri yaparken bizden izin dahi almadı. Biz tarlamızı sulamak için sondaj vuramıyoruz. Bize izin vermiyor. Ama kendisi kafasına göre suyumuzu sondaj atıp başka yerlere gönderiyor. Biz köy halkı olarak taşıma suyla ihtiyaçlarımızı gideriyoruz. Taşıma su kullandığımız halde fahiş faturalar ödüyoruz.” ifadelerini kullandı.

'Bizi nereye görmezden gelecek merak ediyoruz'

Basri Köyü sakini Aziz Demir ise, “Geçmişte ASKİ’nin kullanılması için açtığı kuyular vardı. Biz onları kullanırdık. Ama Yavaş o kuyuları kapattırdı. Şimdi başvuruyoruz ‘kuyuları biz kullanmak istiyoruz’ diyoruz bize ‘olmaz’ deniyor. Niye o kuyuları kapattılar. Bizi neden susuzluğa mahkum ettiler. 2019 seçiminden önce bizim faturalarımız 30 TL-50 TL arasında geliyordu. Şimdi 800 TL altında fatura ödeyen yok. Bize 4 buçuk yılda tek bir hizmeti olmadı. Bizi nereye kadar görmezden gelecek merakla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ABB Polatlı Meclis Üyesi Zekai Kaya da Yavaş'a şöyle tepki gösterdi:

ABB burada izinsiz olarak kuyudan su çıkarıyor. Üstelik bunu hem köylünün arazisini perişan ederek hem de çivi dahi çakılması yasak olan mera arazisine tecavüz ederek yapıyor. Köy halkı burada susuzlukla boğuşuyor. Madem burada içme suyu mevcut bu insanlar neden susuz bırakılıyor. İnsanların suyu hangi akla hizmet başka yerlere gönderiliyor. Bu durumdan köylü rahatsız. Bu köy ve Polatlı’nın diğer köylerinde yaşanan sorunlarla alakalı defalarca mecliste önerge vermemize rağmen hala sorunlara bir çözüm üretilmedi. Sayın Yavaş 4 buçuk yıldır su getiremedi. Seçimi kazanmak için her türlü sözü verdi ama verdiği sözleri tutmadı. ‘Allah’ın suyundan para mı kazanılır’ diyen bir Yavaş insanlara hem su vermiyor hem de fahiş faturalarla köylüyü perişan ediyor.

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…