AKİT MENÜ

Siyaset

İngilizler bakın ne diyordu! Batı ağızlı Akşener’e Kuvâ-yi Milliye ile ayar

Anadolu işgal altındayken Kuvâ-yi Milliye hareketiyle yüzyıllardır Osmanlı’nın olan topraklardan işgalcilerin kovulduğunu hatırlayan Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, Hamas’ın yüzyıllardır Filistin toprakları olan bölgedeki işgalci İsrail’e karşı operasyon yürüttüğünü söyleyerek, Kassam Tugayları’na terörist damgası vurmaya çalışanlara tepki gösterdi.

2023-10-26 14:46:08

This browser does not support the video element.

Başta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve ırkçı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ olmak üzere sözde milliyetçi geçinen ırkçılar, Hamas üzerinden tam da İsrail’in istediği gibi bir politika yürüterek, Kassam Tugayları mensubu olan mücahitleri terörist olarak lanse ediyor. Filistin topraklarının, Türk halkının meselesi olmadığını savunan ırkçılar, kendi topraklarını işgalci siyonistlere karşı korumaya çalışan Filistinli Müslümanları terörist olarak tanıdıklarını açıklıyor.

Akit TV’de Murat Alan’ın sunumu ve Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan  Karahasanoğlu’nun yorumlarıyla ekranlarınıza gelen Manşetlerin Dili’nde, söz konusu açıklamalarda masaya yatırıldı. Karahasanoğlu, Hamas’a saldıran Akşener gibi İsrail yanlılarına Kuvâ-yi Milliye üzerinden örnekler verdi.

Karahasanoğlu şunları söyledi:

Anadolu işgal edildi. Anadolu işgal edildiğinde -Mustafa Kemal öncülüğünde diyelim- Kuvâ-yi Milliyeler oluşturuldu. Kuvâ-yi Milliye ne yaptı bu ülke içerisinde, işgalci güçlere karşı, yüzyıllardır Osmanlı’nın toprağı olan yerlere sonradan gelen güçlere karşı, işgal altındaki toprakları tekrar sahibine teslim etti. İngilizler Kuvâ-yi Milliye’ye çete diyordu. Tıpkı şuan Hamas’a dendiği gibi. Kuvâ-yi Milliye’yi siz şimdi çete gözüyle mi tanımlayacaksınız, terör örgütü olarak mı tanımlayacaksınız.

Yorumlara Git

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun

Türkiye yeni güne dev operasyonla uyandı! Tam 23 ilde yapıldı

Siber güvenlik için Türkiye harekete geçti! Konu Ekim ayında mecliste

Türkiye'ye gündeme oturacak savunma sanayi teklifi