AKİT MENÜ

Siyaset

Gazze'de dün gece böyle geçti

Terör oluşumu İsrail'in elektrik ve iletişim ağlarını kestiği Filistin'de dün gece yeni bir soykırım yaşandı. Yapılan katliam sırasındaki kaos kameralara yansıdı. Gazzelilerin gece sokaklarda yankılanan çığlıkları akıllara kazındı.

This browser does not support the video element.

İsrail ordusu, saldırılar 22'nci gününe girerken Gazze'yi bir kez daha yoğun bombardımana tuttu. Havadan ve karadan düzenlenen saldırılar sonucu çok sayıda Filistinli enkaz altında kaldı. Elektriğin kesildiği bölgede, büyük bir insanlık dramı yaşanıyor.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, karanlığa gömülen bölgeden yükselen çığlık duyuluyor. Bir diğer görüntüde ise el fenerleriyle yönlerini bulmaya çalışan Gazze sakinleri görülüyor.

Filistinliler enkaza dönen noktadan çıkmaya çalışırken, yaşanan kaos kameraya yansıdı. İsrail ordusunun bombardımanı sonucu oluşan yıkım, gün aydınlanınca ortaya çıktı. Ekipler, kendi imkanlarıyla enkaz altında arama kurtarma çalışması yaptı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), yaklaşık 100 savaş uçağının 150 hedefi vurduğunu duyurdu.

IDF'den yapılan açıklamaya göre, uçaklar, "muharebe tünelleri, yer altı muharebe alanları ve yer altındaki altyapıyı" hedef aldı.

The Guardian'ın aktardığına göre, Gazze'nin içinden gelen görüntüler, kesintiler nedeniyle iletişim eksikliği yaşayan sağlık ekiplerinin koordinasyon sağlamada zorlandığını gösteriyor. Yaşananlar, "kaotik durum" olarak nitelendi.

Öte yandan Hamas'tan yapılan açıklamada, dün gece İsrail ordusuyla karada çatışmalar yaşandığı aktarıldı.

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı imzaladı! Bu fakülteler kapatıldı

Emeklilerin banka hesapları inceleniyor mu? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi

Ne siber saldırısı? Resmen sivillere yönelik bir vahşet!

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!