AKİT MENÜ

Sosyal Medya

Tunuslu şarkıcı “Filistin’de doğdum” şarkısını söyleyince stüdyodakiler gözyaşlarını tutamadı

Filistin'de yaşanan acıyı şarkıyla haykıran Tunuslu şarkıcı Emel Mathlouti CNN Türk'te yayınlanan Fulya Öztürk'ün sunduğu Akıl Çemberi programında konuştu. Mathlouti’nin canlı yayında okuduğu “Filistin’de doğdum” şarkısı stüdyoda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Eski Devlet Bakanı Dr. Masum Türker, şarkıyı dinlerken gözyaşlarını tutamadı. İşte o şarkının orijinal hali…

This browser does not support the video element.

Tunuslu şarkıcı Emel Mathlouti "Filistin'de Doğdum" şarkısıyla, Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekti. Gazze'de yaşanan acının sesi olan Tunuslu şarkıcı "Tarihi Filistin'in tamamında benim sevdiğim kişiler var. Tunus'ta büyürken çok sevgi duyduk oraya. Kardeşlik duyduk. Filistinlilerle bu hisleri paylaştık. Oldukça sinirliyim. Arap olarak utanç duyuyorum. Ortada bir sessizlik var. Arap ülkeleri de sessiz. Onların sessizliği işgali normalleştiriyor. Uzun süredir böyle yapılıyor. İsrail'le bağlantılarını kesemiyorlar" dedi.

Filistin'de yaşanan acıyı şarkıyla haykıran Tunuslu şarkıcı Emel Mathlouti CNN Türk'te yayınlanan Fulya Öztürk'ün sunduğu Akıl Çemberi programında konuştu. Mathlouti şu ifadeleri kullandı:

Birçok sevdiğim kişi var Filistin'de. Tarihi Filistin'in tamamında benim sevdiğim kişiler var. Tunus'ta büyürken çok sevgi duyduk oraya. Kardeşlik duyduk. Filistinlilerle bu hisleri paylaştık. Çocukken bile bunu hissediyordum. Filistinlilerin acısını biliyordum. Kendimi Filistinli gibi hissediyorum.

BU ŞARKIYI NASIL YAZDI?

Bu şarkı aslında bir roman Yunan şarkısı. Romanlıların hikayesi, acısı hakkındaydı. Onların kaybı hakkındaydı. Ben de Arapça sözler yazmaya karar verdim. Toprakları var, ülkeleri var ancak yokmuş gibi davrandılar. Benim de vermek istediğim mesaj buydu. Benim için önemli olan şey Filistin'den bahsetmek, onları konuşmak.

"ÇOK SİNİRLİYİM"

Şunu söylemek istiyorum. Oldukça sinirliyim. Arap olarak utanç duyuyorum. Ortada bir sessizlik var. Arap ülkeleri de sessiz. Onların sessizliği işgali normalleştiriyor. Uzun süredir böyle yapılıyor. İsrail'le bağlantılarını kesemiyorlar. Arap olarak utanç duyuyorum. Çok sinirliyim. Bu dünyada yaşayan bir insan olmaktan da utanç duyuyorum. Kimse ve hiçbir ülke bir şey yapmıyor. Herkes izliyor. Benim yapabildiğim tek şey de Gazze hakkında konuşmaya devam etmek. Ve sesli şekilde şunu söylüyorum; "Bu bir işgal, bu bir savaş değil. İşgal edilen ile işgal arasında."

ŞARKIYI NEDEN ARAPÇA SÖYLEDİ?

Bu şarkıyı Arapça söylemek önemliydi. Bu kalpten gelen bir şeyle ilgili. Kalbin kendini en dürüst, en otantik şekilde ifade etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu da Arapça. Filistin acısı Arapça. Arapça'nın gösterilmesi önemliydi. Dilimizle gurur duyuyorum. Mesajlarımızı Arapça vermek gerektiğini düşünüyorum.

STÜDYODA DUYGUSAL ANLAR

Eski Devlet Bakanı Dr. Masum Türker, şarkıyı dinlerken gözyaşlarını tutamadı.

 

Yorumlara Git

Ajanslar son dakika geçiyor! İsrail vuruldu

Cihat Yaycı Paşa uyarıyor! Yunanistan şimdi de Gökçeada'ya göz dikti!

Çeyrek altın uçuşa geçti!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor! İstifa edene tazminat hakkı

Türkiye'nin büyük gücü TB2 ve KAAN'a övgü! ABD, Birleşik Krallık ve Fransa detayı bomba