AKİT MENÜ

Kobi

İstanbul’da iklim değişikliği zirvesi

Bu yıl BAE’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek BM İklim Değişikliği Konferansı (COP28) öncesinde BAE’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından “BeforeCOP Türkiye Zirvesi” düzenlendi.

2023-11-06 15:32:42

SEBAHATTİN AYAN  İSTANBUL

Bu yıl Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP28) öncesinde BAE’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından “BeforeCOP Türkiye Zirvesi” düzenlendi. COP28’de masaya yatırılacak çevrenin korunması ve iklim değişikliği riskinin azaltılmasına yönelik çalışmalar Dubai’deki zirve öncesinde İstanbul’da düzenlenen “BeforeCOP Türkiye Zirvesi”nde, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı moderatörlüğünde alanında uzman isimler tarafından ele alındı.

EMİNE ERDOĞAN’IN ÇABALARI TAKDİRE ŞAYAN

BAE’nin Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, küresel iklim değişikliğinin büyüklüğü ve başta güney yarımküre olmak üzere dünyadaki topluluklar üzerindeki etkilerinin küresel bir yaklaşım benimsenmeden çözüme kavuşturulmayacağını söyledi. Adil bir iklim eylem planının işlerlik kazandırılması için COP28 Konferansı'nda tüm görüşlerin ve aktörlerin masada olacağını belirten Büyükelçi Al Dhaheri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ne de değindi. Al Dhaheri, şunları söyledi: “Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin, çevresel çabaların geliştirilmesine şüphesiz önemli katkılarda bulunan 'Sıfır Atık Projesi' başta olmak üzere, bu bağlamda öncülük ettikleri girişimleri takdir ediyoruz. Öte yandan, birkaç gün önce Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin katıldıkları, burada, İstanbul'da, sürdürülebilir olan her şeyi teşvik etmek ve çevremizin tüm bileşenleriyle korunmasına katkıda bulunmak amacıyla ‘Herkes için sürdürülebilir kentsel geleceğin finansmanı’ temasıyla düzenlenen toplantıya da değinmeden geçmek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA YAŞANABİLİR BİR DÜNYA BIRAKMAK ZORUNDAYIZ

“BeforeCOP Türkiye Zirvesi” akademisyenler moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, “Bu kadar önemli bir etkinliği ülkemizde gerçekleştiren BAE büyükelçimize teşekkür etmek istiyorum. Bu organizasyonlar bayağı büyük bir emek gerektiriyor. Bu iklim değişikliği dünyada son yıllarda konulardan birisi. İklim değişiyor, küresel ısınma var, yağış rejimi değişiyor bunun bütün sıkıntılarını insanlar olarak görüyoruz. Geleceğimiz olan çocuklara yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin görevi. Bunun için birtakım çalışmalar yapmamız lazım. Bunları yerel ölçekte değil küresel ölçekte yapmak lazım. Ülkemizde küresel ısınmaya dikkat çeken ve 2017 yılından bu yana önemli çalışmalara imza atan Emine Erdoğan hanımefendiye tebriklerimizi teşekkürlerimi bildirmeyi bir borç bilirim. Çünkü başlattığı işler çok önemli boyutlara ulaştı. Dünyada ‘sıfır atık’ konusunda bir birliktelik oldu ve büyük destekler aldı. Sıfır Atık projesinin 2017’den bu zamana kadar Türkiye’de aldığı mesafe taktire şayandır” dedi.

Yorumlara Git

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…

Bayraktar TB2 o ülkeye yardımına koştu!

Yaralı taşıyan ambulansa yol vermeyen kamyon sürücüsüne şaka gibi ceza! Çileden çıkmamak elde değil