AKİT MENÜ

Gündem

Soma için milli yas

Soma’da yaşanan acı olay sonrası 3 günlük milli yas ilan edildi. Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bazı bakanların yurt içi ve yurt dışı programları iptal edildi. Yurt genelinde de bazı festival, kutlama, organizasyonlar iptal edilirken, dün ve bugün oynanması gereken tüm amatör ve profesyonel futbol maçları ertelendi. Soma faciası için ortak bir bildiri yayınlayan Meclis Genel Kurulu çalışmalarına 20 Mayıs’a kadar ara verdi.

Güncelleme Tarihi:

ANKARA  - Soma’daki maden faciası nedeniyle devletin zirvesindeki programlar ile ülke genelindeki bazı organizasyonlar iptal edildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Soma’daki maden faciası nedeniyle 16 devlet başkanının katılacağı Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı Zirvesi için Çin’e yapacağı ziyareti iptal etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk Günü Yürüyüşü çerçevesinde düzenlenecek etkinlik ve programlara katılmak üzere 16-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceği ABD gezisini iptal etti. Çiçek, dünkü programında yer alan 6. Aile Şurası’nın açılışına da bu nedenle katılmadı.

ERDOĞAN’IN TİRAN ZİYARETİ İPTAL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 17 Mayıs Cumartesi günkü Malatya ve İstanbul programları ile Türkiye ile Arnavutluk arasında “Stratejik Ortaklık ve Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) Kurulmasına İlişkin Ortak Açıklama” metnini imzalama ve ilk toplantısını gerçekleştirme amacıyla dün Tiran’a yapmayı planladığı ziyareti de iptal edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Oxford Union münazarasına katılmak üzere gerçekleştireceği İngiltere ziyaretini erteledi.
TBMM Adalet Komisyonu’nun Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını görüşmek üzere gerçekleştirilecek dünkü toplantısı iptal edilirken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam bugünkü programlarını iptal ettiklerini bildirdi.

19 MAYIS ŞENLİKLERİ İPTAL

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde sürdürülen ve Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Haftası” programı etkinlikleri çerçevesinde planlanan şenlikler de iptal edildi. Öte yandan; Türkiye Futbol Federasyonu, dün ve bugün oynanması gereken tüm amatör ve profesyonel maçları erteledi. Bu arada, yurt genelinde Soma’daki maden faciası nedeniyle bazı festivaller ile kutlama ve konser organizasyonlarının da iptal edildiği bildirildi.

AK PARTİ 12. GENÇLİK ŞÖLENİ İPTAL EDİLDİ

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukcu, Soma’daki maden faciasının ardından Malatya’da düzenleyecekleri 12. Gençlik Şöleni’ni iptal ettiklerini bildirdi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı da il başkanlıkları ve belediye başkanlıklarına Soma’daki maden faciasıyla ilgili “milli yas” uyarısı yaptı. Soma’daki facia nedeniyle tüm müzik etkinlikleri, konser, festival, şölen ve eğlence programlarının iptal edilmesi istendi.

ÜNİVERSİTELERDEN DUYARLI DAVRANIŞ

Soma’daki maden kazası nedeniyle Selçuk Üniversitesi 10. Kültür ve Sanat Festivali ile Necmettin Erbakan Üniversitesi’nce düzenlenen Gençlik ve Kültür Şöleni iptal edildi.

İSRAİL RESEPSİYONU İPTAL

İsrail Büyükelçiliği, Soma’daki kömür madeninde meydana gelen kaza nedeniyle dün akşam yapılması planlanan resepsiyonu iptal etti.

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam