AKİT MENÜ

Gündem

Dosyalar arasında ne fark var? Anayasa Mahkemesi'ne Can Atalay sorusu

Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu Gezi parkı hükümlüsü Can Atalay için skandal bir şekilde hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi'ne dikkat çeken bir soru yöneltti.

2023-11-14 17:49:59

This browser does not support the video element.

Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, Akit TV'de ekrana gelen Manşetlerin Dili programında önemli ifadeler kullandı.

Gezi parkı hükümlüsü Can Atalay için skandal bir şekilde hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi'ne dikkat çeken bir soru yönelten Karahasanoğlu şunları söyledi:

Anayasa Mahkemesi çıkıp bunu dürüst bir şekilde söylerse ben 'eyvallah' diyeceğim. 

Bizim önümüzde cezası kesinleşen ve cezaevinde olan her dosya aynı değildir. Cezaevinde olan kişinin dosyası farklıdır.

Bir gün önce karar vermesi gerekir Anayasa Mahkemesi'nin. Yanlış bir durum varsa o kişi cezaevinde bir gün bile fazla kalmasın diye.

'Cezaevinde olan ve cezası kesinleşen kaç bin dosyanın önüne Can Atalay'ın dosyasını geçirdiniz?' diye Anayasa Mahkemesi'ne soruyorum.

Çıksınlar açıklama yapsınlar. Desinler ki; 'Bizim önümüzde tek dosya var. Cezaevinde olup 'benim cezam haksızdır, kanuna aykırıdır' diyen tek kişi Can Atalay'dır desinler, ben 'Eyvallah, Anayasa Mahkemesi haklıdır' diyeceğim. Ama diyemezler. 

'Ben şuan cezaevindeyim. hak ihlali yapılmıştı. Benim dosyamı Anayasa Mahkemesi bireysel başvurumu incelesin' diyen yüzlerce binlerce başvuru varken onların önüne Can Atalay getiriliyorsa arada ne fark var? 

 

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…