AKİT MENÜ

Aktüel

Fenomenlerde fonlanıyor! Sosyal ağlar, soykırımcı İsrail'i aklama yarışında

Gazze’yi kana bulayan İsrail tarafından sosyal medya ağları adeta propaganda merkezi olarak kullanılıyor! Mazlum Filistin halkının içinde bulunduğu dramı yansıtan kareler, Facebook, Instagram ve X platformunda gerilere düşürülürken, Siyonist rejimin katliamlarını aklamaya yönelik paylaşımlar öne çıkarılıyor.

2023-11-16 11:55:31

Buğra Kardan  İstanbul

Terör devleti, Gazze’yi yakıp yıkıyor. 11 bini aşkın mazlumu öldüren Netanyahu yönetimi, katliamlarını haklı kılmak için Instagram ve Facebook gibi sosyal ağlara para yağdırıyor. Siyonist rejim, bu yolla çocuk ve kadın ölümlerine yer verilen videolar ile fotoğrafları sansürlerken palavralar içeren paylaşımları ön plana taşıyor.

Fenomenler de fonlanıyor

İsrail’in barbarlığını gölgelemek, Gazze’yi yerle bir etmekte haklı olduğunu iddia etmek için Instagram ve Facebook’a milyarlarca dolar yardım yapıldığını dikkat çekiliyor. Akit’e konuşan sosyal medya araştırmacısı Ümit Sanlav, şunları dile getirdi: “Eğlence, iletişim, propaganda, reklam ve PR aracı olan sosyal medya vasıtasıyla bir yandan haberler geniş kitlelere yayılırken bir yandan da algı oluşturulabiliyor. Toplumsal olaylarda kullanılan ve bazı olayların organize edilmesinde, bazı olaylardaysa haberi yaymak için kullanılan sosyal medya mecraları bugünlerde önce Ukrayna-Rusya Savaşı ardından da İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımla gündemde. Ne var ki Ukrayna’da sarışın, yeşil gözlü çocuklar tüm dünyayı savaşın ne kadar berbat bir şey olduğu konusunda ayağa kaldırırken tenleri esmer, saçları siyah çocukların soykırıma maruz kalan bilişim teknolojileri ve sosyal medya uzman Muhammet Binici de İsrail tarafından sosyal ağların yönetildiğini belirterek, şunları söyledi: “Sosyal ağlara ve oyunlara hükmedenler belli. Mavi Balina oyununun ardında Siyonist firmalar var. Bunlar -kendileri bir yana- tüm toplumları, bireyleri ‘aptal’ olarak görüyorlar. Şu anda hepimizin elinde telefon, tablet ve TV var. 3T. Bunlarla kodlanan zihinler var. O zihinler kodlanarak toplumlar köleleştiriliyor. Filistinlilere bomba yağdıran, bebekleri katledenler ayrıca bir telefonlarla çocukları rehin alıyorlar. Gazze'ye bombayı yağdırıp bebek çocuk kadın yaşlı sivil masum demeden katledenlerle oyunlarla 3T 1B ile çocuklara intihar ettiren oyunların arkasındaki el aynı veritabanları Yahudilere yardım eden Siyonist firmalarca ve Yahudiler tarafından yapılıyor."

Hashtag savaşları

Siyonist katillerin en popüler etiketleri #IsraelUnderAttack (İsrail saldırı altında), İsrail hükümeti tarafından teşvik edilen #HamasisISIS (Hamas IŞİD’dir) ve #HamasMassacre (Hamas katliamı). #FreePalestine (Özgür Filistin), #GazaUnderAttack (Gazze saldırı altında) ve #FreeGaza (Özgür Gazze) ise her türlü engellemelere rağmen Filistinlilere destek için paylaşılan en popüler etiketlerden.

Yorumlara Git

TOKİ'den indirim kampanyası! Bakan Kurum detayları paylaştı

İşte Halk TV’nin ve İsmail’in gerçek yüzü! İstedikleri cevabı alamayınca bakın ne yaptılar

Yapay zeka açıkladı! Dikkat çeken sonuç: Çok şaşırtıcı bir oran ortaya çıktı…

ANKA 3, ilk atışta hedefi başarıyla vurdu

Arda Turan’ın rekoru kırılacak! Gündem oldu: Müthiş potansiyel var müthiş dediler: O ülkeye gidecek…