AKİT MENÜ

Ekonomi

Mısır’ın ‘kimya’sını değiştirdik

Geçen yıl Mısır’a yaptığı ihracatı 2011 yılına göre yüzde 64 artırarak 2 milyar dolara çıkaran kimya sektörünün yeni hedefi Uzakdoğu, Güney Amerika ve Sahraaltı Afrika ülkeleri. Sektörün 2013 ihracat hedefi 20 milyar dolar.

2013-03-24 20:53:43

ANKARA - İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, kimya sektöründe en fazla ihracatın Mısır’a yapıldığını belirterek, “Geçen yıl Mısır’a yaptığımız ihracat 2011’e göre yüzde 64 artarak 2 milyar dolara yaklaştı” dedi. Akyüz, kimya sektöründe yaklaşık 4 bin firmanın bulunduğunu, faaliyette bulunan firmaların genel yapısının ise KOBİ statüsünde olduğunu ve bunların lojistik önem açısından daha çok kıyı bölgelerde yer aldığını söyledi. Akyüz, Türkiye’nin coğrafi konumu ve enerji kaynaklarına yakın olmasının birçok avantajı beraberinde getirdiğini ve dünyanın birçok ülkesine ihracat gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şimdiki hedeflerinin ise Uzak Doğu ve Asya, Güney Amerika, Sahraaltı Afrika ülkeleri gibi farklı bölgelere ulaşmak ve bu pazarlarda güçlenmek olduğunu bildirdi.
İHRACATTA İKİNCİ SIRADA
Kimya sektörünün, 2012 yılında 17,6 milyar dolarla otomotiv sektöründen sonra en çok ihracat yapan 2. sektör olduğuna dikkati çeken Akyüz, en fazla ihracatı Mısır, Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne yaptıklarını ifade etti. Sektörün Mısır’a gerçekleştirdiği ihracatın geçen yıl 2011’e göre yüzde 64 arttığını vurgulayan Akyüz, “Kimya sektöründe en fazla ihracatı Mısır’a yapıyoruz. Geçen yıl Mısır’a yaptığımız ihracat 2011’e göre yüzde 64 artarak 2 milyar dolara yaklaştı. Bu yılın ilk 2 ayında da 349 milyon dolarla yine en fazla ihracatı Mısır’a gerçekleştirdik” dedi.  “2013 yılı için 20 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var” diyen Akyüz, söz konusu hedefe ulaşmak için farklı pazarlara yöneldiklerini anlattı. Akyüz, özellikle Latin Amerika Ülkeleri, Uzak Doğu ve Sahraaltı Afrika’da  çalışmaları olduğunu dile getirdi.

Yorumlara Git

Tel Aviv alev alev! İstifa sesleri yükseliyor, Netanyahu köşeye sıkıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler