AKİT MENÜ

Gündem

İstismar edilen çocuk 15 değil 19 yaşındaydı!

Dün sabah televizyonlarda ve internet sitelerinde yayınlanan bir videoda madende çalışan Cemal Yıldız adlı işçinin 15 yaşında olduğu iddia edilmişti.

Güncelleme Tarihi:

This browser does not support the video element.

Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde soğuk hava deposu önünde cenazesini bekleyen bir vatandaş yeğeninin de madende olduğunu söylüyor ve 'Yeğenin kaç yaşında?' sorusuna da '15' diye cevap veriyordu...

Türkiye'nin en çok konuştuğu konulardan biri de bu oldu. "Nasıl olur da 15 yaşında bir çocuk madende çalışır" diye dünden beridir tartışıldı ve bir kısım medya tarafından istismar aracı olarak kullandı.

Enerji Bakanı Taner Yıldız konuyla ilgili olarak, 15 yaşında bir çocuğun madende çalışmadığını söyledi ve ''İspat etsinler istifa ederim'' ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de net bir dille böyle bir şeyin olmadığını söyledi.

Fakat, 15 yaşında olduğu iddia edilen Cemal Yıldız'ın evi bulundu, anne ve babasıyla konuşuldu. Daha önce, dayısının ağzından çocuğun 15 yaşında olduğunu gündeme getiren Aydın Doğan'ın Doğan Haber Ajansı'nı yine kendi kanalı Kanal D yalanladı.

Aile, bugün toprağa verecekleri oğullarının 19 yaşında olduğunu, fiziken çok küçük göründüğünü bu nedenle dayısının da 15 yaşında demiş olabileceklerini söyledi.

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam