AKİT MENÜ

Gündem

CHP kendini aştı! Çekirdek çitleyen eşek ve laikos heykelinden sonra İstanbul’un yeni resim ve heykel müzesi hizmete girdi

Cumhuriyet Halk Partisinden üç tane ismin direkt atandığı İş Bankası yönetim kurulu varken biz heykel ve resimden başka ne hizmet bekleyebiliriz ki? İşte CHP yönetiminde olduğu İş Bankasının yeni hizmeti; İstanbul’un yeni resim ve heykel müzesi

This browser does not support the video element.

Halka hizmetin resim ve heykelden geçtiğini düşünen CHP, ortağı olduğu İş Bankası tarafından yeni bir hizmeti devreye sokarak bir resim ve heykel müzesi açtı.

CHP’den yine heykel hizmeti

CHP belediyeleri tarafından yapılan Eros'un kızkardeşi Laikos heykeli ile çekirdek çitleyen eşek heykeli bir hayli ilgi toplamıştı.

63 yıl boyunca Türkiye İş Bankası’nın Beyoğlu şubesi olan tarihi Boudouy (Bodvi) Apartmanı müzeye dönüştürüldü. İnşası 1907’ye dayanan bina 1953 – 2016 yılları arasında Türkiye İş Bankası Beyoğlu Şubesi olarak hizmet verdi. Tarihi binanın Resim Heykel Müzesi’ne dönüşümünün mimarları Ertuğ Uçar ve Mehmet Kütükçüoğlu yürüttü.

Müzenin dördüncü ve beşinci katındaki kalıcı sergide Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu’ndan eserler bulunuyor.

Sergi rotasının da başlangıcı olan beşinci katta 19’uncu yüzyıl sonu ve 20’nci yüzyıl başı Türk resim sanatının öncüleri, 1914 Kuşağı ressamları ve Cumhuriyet’in ilk dönem sanatçılarının eserleri yer alıyor. Dördüncü kattaysa 20’nci yüzyılın ortalarından günümüze uzanan bir resim ve heykeller bulunuyor.

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…