AKİT MENÜ

Gündem

ABD'nin F-35'lerle tarihi hamlesi: Türkiye'nin yerine Çekya’ya veriyor!

Türk savunma sanayisi İHA ve SİHA'ların başarısı dünyada ses getirirken Türkiye'ye verilmeyen tartışma konusu F-35'leri ABD Çekya’ya veriyor. Çekya parasını hazırladı: 24 adet F-35 savaş uçağı satın almak için 20 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı. Bu karara ilişkin herkes aynı yorumu yaptı: Rusya için bir dönüm noktası olacak! Merak edenler arasına bu konu da girdi, bunu kimse beklemiyordu

2023-12-10 14:12:11

Çekya, 24 adet F-35 savaş uçağı satın almak için 20 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı. Bu karar, Çekya'nın savunma politikasında önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

Çekya, 1993 yılında NATO'ya katılmış ve bu tarihten itibaren NATO'nun doğu kanadında önemli bir rol oynadı. Ancak, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali, Çekya'nın savunma politikasını yeniden düşünmesine neden oldu.

NATO'nun en doğusundaki ülkelerden biri olan Çekya, Rusya'nın olası bir saldırısına karşı önemli bir savunma noktası. Bu nedenle Çekya'nın F-35 alımı, NATO'nun doğu kanadında önemli bir güç dengesi olacak ve Çekya'nın Rusya'ya karşı caydırıcılığını artıracak.

NOT: Türkiye, Rus Hava Savunma Sistemi S-400’leri satın aldığı gerekçesiyle ABD tarafından -proje ortağı olmasına rağmen- Nisan 2021’de resmi olarak F-35 projesinden çıkarılmıştı.

Yorumlara Git

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de