AKİT MENÜ

Ekonomi

Doları olan herkese büyük uyarı! Bir gece ansızın bu rakama çıkabilir, sırada bu rakam Var! Dolar ne kadar, kaç TL?

Dolar endeksi %0,1 artışla 103,609'dan işlem gördü. Fed toplantısından çıkacak karar çok ama çok konuşulacak...Dolar ve euro ile ilgili son dakika gelişmeleri FED faiz kararı öncesi vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. İşte 13 Aralık 2023 FED faiz kararı öncesi dolar fiyatı...

2023-12-13 17:04:55

Türkiye'de dolar-TL swap işlemlerinin açılması durumunda dolar kurunda beklenmedik bir artış olabileceğini söyleyen uzman Murat Muratoğlu, ekonomik risklere dikkat çekiyor.

Türkiye'de swap işlemlerinin tekrar açılmasının dolar kuru üzerindeki etkisine dair uyarıda bulunan ekonomist Murat Muratoğlu, doların bir gecede 35 lira olabileceği senaryosuna dikkat çekti.
Uzman isim Türkiye'de dolar-TL para takası işlerimlerinin (swap) yeniden açılmasına sonuçlarına ilişkin kritik bir uyarıda bulunarak doların bir gecede 35 lira olabileceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Ekonomist Murat Muratoğlu, Türkiye'de swap işlemlerinin tekrar açılması durumunda dolar kurunda önemli bir artış olabileceği uyarısında bulundu.
Muratoğlu, Türkiye'de swap işlemlerinin açılmasının ardından dolar kurunun 35 TL'ye kadar çıkabileceğini ifade etti.

'DOLAR BİR GECEDE 35 LİRA OLABİLİR'

Swap işlemleri uzun bir süre kapalı kaldıktan sonra tekrar açılmasıyla ilgili konuşan Muratoğlu, Türkiye'de yatırımcıyı kaçırabilecek kritik söylemler ve eylemler olması durumunda dolar kurunun ani bir yükseliş gösterebileceğini belirtti.
2020 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Türk bankalarının yabancı bankalar ile yaptıkları dolar-TL para takası işlemlerini kısıtlama kararı almasının ardından swap işlemleri uzun bir süre sınırlı kalmıştı.

Yorumlara Git

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun