AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Portakallı saray lokumu tarifi

Portakalın kabuğunun da kesinlikle atılmaması gereken meyve kabuklarından biri olmakla birlikte portakalın kabuğu içerdiği maddelerden dolayı sağlığa oldukça yararları var. İşte damak çatlatan tarif

Güncelleme Tarihi:

Portakallı Saray Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket vanilya 50 gr tereyağı

Portakal sosu için;

*3 su bardağı portakal suyu
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*5 yemek kaşığı toz şeker
*Tabanına serpmek için;

*2 su bardağı hindistan cevizi

Portakallı Saray Lokumu Tarifi Nasıl Yapılır?

Portakallı saray lokumu için önce tencereye süt, şeker, un koyup karıştırarak pişirelim. Kaynayınca tereyağ vanilya ekleyip kısık ateşte az pişirip ocaktan alalım. Blendırdan geçirelim.
Fırın tepsisinin hindistan cevizini yayalım muhallebiyi dökelim ve soğuması için bekletelim. Diğer tarafta portakallı sosu için. 3 su bardağı portakal suyu ve un, nişasta, şeker birlikte koyulaşana kadar pişirelim. Soğumuş muhallebinin üzerine dökelim ve en az 2-3 saat bekletelim. İster rulo yada kareler şeklinde kesip portakallı kısımlar üst üste gelecek şekilde koyup servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

 

Yorumlara Git

FETÖ’cü hainin kirli itirafı! Lağımdan ses verdi: "Biz olmasak İmamoğlu bir hiçti!"

Süleyman Soylu'dan "Mehmet Akif Ersoy" iddiasına cevap

Yaşından büyük suç kaydı var!

CHP’den büyük arsızlık! Ekrem, Terörsüz Türkiye raporunda

“Araç saltanatını kaldıracağım” demişti! Kiralık araç giderini yüzde 145 artırdı