AKİT MENÜ

Gıda

Gece yastığınızın altına koyun ve etkisini gözünüzle görün!

Sağlıklı yaşam alışkanlıkları kapsamında gıdaların alternatif kullanımları yeniden gün yüzüne çıkmaya başladı. Pek çok farklı faydası bulunan sarımsağı gece yastığınızın altına koyup uyduğunuzda etkisi sizi çok şaşırtacak.

Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunan sarımsak sağaldığı faydalar ile herkesin tüketmesi gereken bir besin olarak bilinir. Sarımsağın faydalarından yararlanmak için yemeklere ekleyenlerin yanı sıra, bazı kişiler geceleri uyumadan önce yastıklarının altına bir diş sarımsak koyarlar. 

Geceleri yastık altına konulan sarımsağın etkisi ise sizi çok şaşırtacak. Geceleri yastık altına konulan bir diş sarımsağın faydalarını duyanlar hemen denemek için mutfağa koşuyor. İşte doğal yöntemlerden biri olan gece yastık altına sarımsak koymanın şaşırtıcı faydası:

Yataklarımızda ve özellikle yastığımızda gözle görülemeyecek kadar küçük bakteri ve böcekler yaşayabilir. Bu küçük canlılar geceleri bizleri rahatsız ederek bağışıklığınızın düşmesine ve hastalanmamıza neden olurlar. Ancak geceleri yastık altına konulan sarımsak bu sorunu ortadan kaldırıyor. 

Sarımsakta bulunan allisin bileşeni güçlü bir antibiyotik ve anti bakteriyeldir. Geceleri yastığınızın altına koyduğunuz sarımsağın yaydığı koku da allisin sayesinde yayılmaktadır. Dolayısı ile hem gece boyu bu kokuyu içimize çekmek bağışıklığımızı güçlendirir hem de sarımsak kokusundan nefret eden böcekler geceleri sağlığımıza zarar veremez. 

Gece yastık altına koyduğunuz sarımsak sayesinde daha rahat bir uyku çekersiniz. Uyku kalitesini, artıran ve enfeksiyonları temizleyen bu yöntemi her gece uygulayabilirsiniz. 

 

Yorumlara Git

20 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Bu köpeklere hala dur diyen yok! Saldırı anı kamerada

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş