AKİT MENÜ

Gündem

Kıyıya vuran köpekbalığının gizemi çözüldü!

Mersin'de akşam saatlerinde ölü olarak karaya vuran 4 metre 10 santimetre uzunluğundaki köpek balığı üzerindeki incelemelerde dikkat çeken sonuçlara ulaşıldı.

2024-01-01 23:15:40

This browser does not support the video element.

Mersin'in Merkez Akdeniz ilçesi Çamlıbel Balıkçı Barınağı'ndaki vatandaşların ihbarı üzerine karaya vuran köpek balığını Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri karaya çıkardı.

Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi görevlilerinin incelediği camgöz cinsi balığın yaklaşık 8 saat önce öldüğü tahmin ediliyor.

Karaya vuran köpek balığının cinsi ile ilgili bilgi veren Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Deniz Ayas, “Mersin’de kayalıkların dış cephesine ölü olarak vuran köpek balığı türü 'hexanchusgriseus' dediğimiz nesli tehlike altında olan bir tür. Türkçe ismi 6 solungaçlı camgöz” dedi.

Ayas, köpekbalığının kayaya vurmasına ilişkin şunları söyledi:

Popülasyonlarının yüzde 90 oranında daralmasının başlıca nedenlerinden biri balıkçılık faaliyetleri. Taze görünüşlü ama en azından bir gün ya da 7-8 saat önce ölmüş bir balık. Tahmin ediyorum dün gece trol faaliyeti sırasında öldüğünü değerlendirebileceğiniz bir birey.

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…