AKİT MENÜ

Gündem

“De Gaulle'ün resmini siz Berlin’de gördünüz mü?” Atatürk fotoğrafı diye tepinenlere ters köşe

Yeni Akit yazarı ve Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Suudi Arabistan’da maça çıkmamasını Türkiye’ye yönelik bir operasyon olarak değerlendirdi.

This browser does not support the video element.

TV100 ekranlarında yayınlanan programda konuşan Yeni Akit yazarı ve Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da gerçekleşmeyen Süper Kupa krizinin Türkiye’ye yönelik bir provokasyon olduğunu söyledi.

Burhan sözlerine şöyle devam etti:

Kurumlar ve kurallar işlemedi. Şu anda Fransa Devlet Başkanı De Gaulle'ün resmini siz Berlin'de görüyor musunuz? Churchill'in resmini getirip İstanbul Olimpiyat Stadı’nda görüyor musunuz? Ben bunda art niyet arıyorum. Atatürk'ü sevmek başka bir mevzu, futbolu siyasetin dışında olması lazım.

Ben diyorum ki bugün Yunanistan'da Fenerbahçe-Yunan takımı ile maç yaptı. Kıbrıs Bayrakları ve Türk Bayraklarını almadılar niye kimsenin sesi çıkmadı? Bu ideolojik kışkırtmadır. Erdoğan ve hükümetini zor duruma sokmak için bir operasyon yapılmıştır.

Burada hükümeti diplomatik olarak zora sokmak, Sayın Cumhurbaşkanını zora sokmak, Türkiye'yi ekonomik dar boğaza sokmak için Türkiye'ye yönelik bir provokasyondur. Şunu yapsalardı takdire değerdi: En az bir hafta önce,  10 gün önce ben Atatürk resimleri ile çıkacağım, Yurtta Sulh pankartı ile çıkacağım deseydi ben de ayakta alkışlardım, ama son gün, son dakika bunu yapıyor olmasını ben iyi niyetle izah edemiyorum.

Yorumlara Git

Ajanslar son dakika geçiyor! İsrail vuruldu

Cihat Yaycı Paşa uyarıyor! Yunanistan şimdi de Gökçeada'ya göz dikti!

Çeyrek altın uçuşa geçti!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor! İstifa edene tazminat hakkı

Türkiye'nin büyük gücü TB2 ve KAAN'a övgü! ABD, Birleşik Krallık ve Fransa detayı bomba