AKİT MENÜ

Gündem

Halk Tv gediklisi ittifaka zarar veriyor

CHP yandaşı kanallara konuk olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Doğan Aydal’ın açıklamaları Cumhur İttifakına zarar veriyor. Yeniden Refah Partisi ise sözlerin ‘kişisel’ olduğunu partiyi bağlamadığını açıkladı.

SEBAHATTİN AYAN  İSTANBUL

Başkanlığını Millî Görüş lideri merhum Necmeddin Erbakan Hocanın oğlu Dr. Fatih Erbakan’ın yaptığı Yeniden Refah Partisi kamuoyundan teveccüh toplarken, bazı yöneticileri maşerî vicdanı yaralayan açıklamalarla Cumhur İttifakı’na zarar veriyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili olan ve sürekli CHP yandaşı kanallara konuk olan Doğan Aydal, Cumhur İttifakı’nın İBB adayı Murat Kurum’u eleştirmesi tepkiye neden oldu.

Tepki topluyor

Doğan Aydal, Halk TV’de yayınlanan ‘Perdenin Önü Arkası’ programında sık sık CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu güzellemesi yaparken ülkemizde kentsel dönüşüm seferberliği başlatan, bakanlığı döneminde 45 şehir meydanını restore ettiren, ülke genelinde 484, İstanbul’da ise 39 millet bahçesinin yapımını başlatıp 13 tanesini tamamlayan Murat Kurum hakkında ‘poşetten başka bir icraatı yok’ şeklinde sözler söylemesi eleştirilere sebep oldu. Aydal’ın ittifak ruhuyla örtüşmeyen sözlerine kamuoyundan tepki yağarken, partiden kendisine mesafe koyması beklentisi oluştu.

Öte yandan, Parti Sözcüsü Suat Kılıç ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla isim vermeden Doğan Aydal’ın konuşmalarını göndermede bulunarak şu ifadeleri kullandı:

Kişisel görüşleri

“31 Mart 2024 Yerel Seçim ittifaklarına yönelik kişisel görüşlerin Yeniden Refah Partisi açısından bağlayıcılığı yoktur. Yeniden Refah Partimizin yerel seçim ittifaklarına ilişkin görüşü ve duruşu önümüzdeki günlerde Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır. Öncesinde yapılan açıklamalar kişisel görüş bildiriminden ibarettir. Yetkili kurullarımızın ortak kararı ve bizzat Genel Başkanımızın ifadeleri dışındaki kişisel görüşlerin ve ifadelerin partimiz açısından bağlayıcılığı yoktur.”

Yorumlara Git

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun