AKİT MENÜ

Ekonomi

OSD'den Çinlilere çağrı sonrası: Çinli yetkililer, Havza OSB'de incelemede bulundu: Resmi ilk adımı attıran işbirliği

Türk ortakları ile yatırım yapma kararı alan Çinli yatırımcılar, Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulundu.

Türk ortakları ile yatırım yapma kararı alan Çinli yatırımcılar, Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulundu.

Karaoğlan Şirketler Grubu ile bölgede yatırım yapma kararı alan Çinli iş insanları, Havza OSB’yi ziyaret ederek burada Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar ile bir araya geldi.

Ziyarette Havza OSB Müdürü Hasbi Altuntaş'tan bilgiler alan Çinliler, daha sonra saha incelemesi gerçekleştirdi.

Kaymakam Mustafa Ayvat, Havza OSB’nin lokasyon olarak yatırımcılara önemli imkanlar sunduğunu belirterek, "Amacımız Havza OSB’ye büyük yatırımcıları çekmek ve oradan bölgeye istihdam sağlamak. Havza OSB’nin yurt dışından yatırımcıların ilgisini çekmesi bizleri mutlu etti. İnşallah Havza OSB daha da büyüyerek bölge ve ülke ekonomisine katkı sunacak." dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise Havza OSB’nin yatırımcılara sunmuş olduğu imkanlar ile cazibe merkezi haline geldiğini ifade ederek, "Şu an birçok firmamızın yatırımları devam ediyor. Ayrıca üretime geçen firmalarımız da var. Yurt dışından yatırımcıların gelmesi Havza OSB’nin daha hızlı bir büyüme hızı yakalaması anlamına gelir. Tüm gayretimiz ile Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde istihdam ve istihdama dayalı göç problemini çözmek için çalışmaktayız. Bunun yolunun Havza OSB’ye daha fazla yatırımcı gelmesi olduğu bilinci ile alan genişleme çalışmaları olmak üzere birçok çalışmamızı bir arada yürütmekteyiz." dedi.

Otomotiv sanayisinden Çinlilere yatırım çağrısı cevap buldu!

Türkiye'nin otomotiv üretimi ve ihracatı 2023'ü büyüme ile kapattı. Sektördeki son 1 yıllık gelişmeleri değerlendiren Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu, geçtiğimiz yıl otomotiv pazarında ithal araç payının arttığına dikkat çekti. Eroldu, "Pazarda 2022'de yüzde 45 olan yerli payımız 2023'te yüzde 37'lere geriledi. Rakamların bu seviyeye düşmesi, yerli üreticiler açısından da, ülke ekonomisi açısından da olumsuz etki yapıyor" dedi. Eroldu, Çin'den ithal edilen otomobillerdeki artışa da dikkat çekerek, "Yalnızca elektrikli arabalara konulan uygulamalarla Çin ithalatının Türkiye'nin dış ticaret dengesine verdiği hasarı halletmek mümkün olmayacak. Çinlileri yatırım yapmaya davet ediyoruz. İthalatçılara bu ülkeyi bu kadar rahat bırakmamamız lazım" çağrısında bulunmuştu!

Yorumlara Git

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun

Türkiye yeni güne dev operasyonla uyandı! Tam 23 ilde yapıldı

Siber güvenlik için Türkiye harekete geçti! Konu Ekim ayında mecliste

Türkiye'ye gündeme oturacak savunma sanayi teklifi

Robot Sophia CHP’ye pahalıya patladı