AKİT MENÜ

Gündem

İşte Türkiye buna hasretti! Kütahya Valisi'nden pavyon açıklaması

Kütahya Valisi Musa Işın, şehirdeki pavyonları süresiz olarak mühürlemesiyle ilgili konuştu.

2024-01-16 18:32:20

Kadın sömürüsünün yapıldığı pavyonlarda her türlü ahlaksızlık yaşanırken, Kütahya Valiliği tüm Türkiye'ye örnek olacak bir adım attı.

Vali Musa Işın yetkisini kullanarak şehirde faal olan tüm pavyonları süresiz olarak mühürledi. Vali Musa Işın, attığı adıma ilişkin, "Ben yetkimi kullanarak kapattım. Devlet eliyle açılan bu bataklık kurutulmalıydı" dedi.

Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle belediyenin sosyal tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Işın, önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Musa Işın, kentteki 10 pavyonun artan asayiş ve narkotik olayları nedeniyle süresiz kapatılmasıyla ilgili soruya cevap verdi.

Pavyonlar için, "Orası tam bir bataklık" değerlendirmesi yapan Vali Işın, "Adam öldürme var, gasp var, uyuşturucu var, kadın ticareti var. Suçun her türlüsü, rezalet, kepazelik var. Silah kaçakçılığı var, silah sıkma var." ifadelerini kullandı.

Vali Işın tüm Türkiye'ye örnek olacak açıklamasında şunları söyledi:

Şimdi böyle bir bataklık orada dururken biz kendi kendimizi kandırıyoruz, diyoruz ki uyuşturucu ile mücadele edeceğiz. Arkadaşlar, bataklık açılmış burada. İşin esas merkezine neden inmiyoruz? Önce burayı kapat, ondan sonra uyuşturucu ile mücadele et. Ben burada valilik yaptığım süre içerisinde onlarla mücadelemi sürdüreceğim. Çünkü burası sizin için, Kütahya için, hepimiz için utanç vesikasıdır. Ben yetkimi kullanarak kapattım. Devlet eliyle açılan bu bataklık kurutulmalıydı.

Hukukçu Dursun: Mevzuata uygun!

İdare hukukçusu Ali Dursun Ulusoy, Kütahya Valisi tarafından atılan adımı değerlendirdi.

Vali Işın'ın kararının mevzuata uygun olduğunu belirten Ulusoy, Türkiye’de valilerin sahip olduğu yetkileri ve görevleri düzenleyen "Kamu güvenliği ve menfaati" ifadelerinin yer aldığı 5442 sayılı kanun kapsamında valiler tarafından özel yetki kullanılabileceğini söyledi.

Yorumlara Git

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun