AKİT MENÜ

Ekonomi

Bilet satışları yüzde 525 arttı! Tatili buralarda geçirecekler

Diğer tatillerde olduğu gibi sömestir tatilinde de yollarda ve yolcularda hareketlilik arttı. Peki bu hareketlilik ulaşıma nasıl yansıdı?

Sömestir tatilinin gelişiyle birlikte otobüs bileti satışları ve aramaları da hız kazandı. Hemen her tatil öncesinde olduğu gibi bu süreçte de yolculuklarda yükseliş dikkati çekti. Peki destinasyon olarak ön plana nereler çıktı? Vatandaş nerelere gidiyor?

Son iki haftada arttı

Enuygun'un paylaştığı verilere göre de sömestir tatili için son iki haftada satılan otobüs bileti sayısı önceki iki haftalık döneme göre yüzde 525 arttı.
Verilere göre sömestir tatili için en çok otobüs bileti alınan ilk 5 rota, İzmir -Ankara, Ankara – İzmir, İzmir – Esenler, Ankara – Adana ve Esenler – İzmir oldu.

Buralara ilgi yoğun

En çok otobüs biletinin alındığı destinasyonsa Ankara oldu. Veriler sepetlerin yüzde 70’inin tek kişilik olduğunu gösteriyor. Verileri yorumlayan Enuygun Otobüs İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, ‘’Otobüs bileti satışlarının son iki haftada 5,5 kata yakın artması çok normal çünkü tüketiciler otobüs biletlerini almayı genelde son ana bırakıyor. Tatil bugün başlıyor olsa da otobüs biletini almayı son güne bırakan kişilerin olmasını ve satışlarımızın bugün de artmaya devam etmesini bekliyoruz’’ değerlendirmesini yaptı.

Yorumlara Git

CHP ve yavrularının tek amacı! Darbe anayasasına dokundurtmayız!

Acun Ilıcalı’yı çileden çıkarttı! Bakalım cevabı ne olacak? Derbi öncesi kılıçlar çekildi…

Barbar İsrail’i her alanda boykot edelim

Lübnan’da yeni düzenleme Uçaklarda resmen yasaklandı

Dünyanın en zengini bile olsa başı dertte!