AKİT MENÜ

Aktüel

TRT World Citizen ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye’nin kanalı TRT’nin sosyal sorumluluk girişimleri arasındaki, ilk olarak 2017’de “Pozitif değişime ilham olmak” ilkesiyle yola çıkan “TRT World Citizen Ödülleri”, Kuruçeşme’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Sebahattin Ayan  İstanbul

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen ödül törenine; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Davut Gül, TRT Yönetimi, siyasiler, STK yöneticileri ile kültür sanat, medya ve akademi camiasından önemli isimler katıldı.

Filistin'in yanındayız

Törende konuşan Altun, TRT’nin bir iyilik hareketi olduğunu vurgulayarak, şunları dile getirdi: “TRT World Citizen girişiminin en önemli amaçlarından birisi de küresel çapta karşı karşıya kaldığımız sorunlara yönelik çözüm arayışlarının ciddiyetle ele alınmasına katkı vermektir. Sömürgeci zihniyetin temsilcilerinden biri olan İsrail’in bugün Filistin’deki zulümleri bunun en somut örneklerinden biridir. 100 günü aşkındır sürdürdüğü saldırılar boyunca İsrail gerek uluslararası medya kuruluşları gerekse sosyal medya şirketleri üzerinden kara propaganda faaliyetleri ve sistematik dezenformasyon saldırıları yürütüyor. İnsani ve vicdani sorumluluğumuzun gereği olarak kayıtsız kalmadık, mazlum Filistin halkının yanında durduk, devam da edeceğiz.”

İyiliği ödüllendiriyoruz

Sobacı da, TRT World Citizen’in insanlık adına iyilik cepheleri açanları ödüllendiren bir platform olduğunu belirterek, şunları söyledi: “İsrail’in kendi çıkarları için Filistin ve Gazze topraklarında gerçekleştirmekten çekinmediği hudutsuz, kuralsız, acımasız katliamlarıyla terazinin acı kefesi orantısız bir şekilde dolup taşıyor. 24 binin üzerinde insanı katletti. 2 milyona yakın insan yerlerinden edildi. Şu anda gıda, sağlık hizmetleri gibi en temel ihtiyaçlara dahi ulaşılamayan, giriş ve çıkışa izin verilmeyen Filistinlilerin vatanından bahsediyoruz” dedi.

İşte ödül alanlar

Törenlerde, 2018’den bu yana 13 farklı ülkeden 20 kişiye ödül takdim edildi. Bu yıl “TRT World Citizen Ödülleri”nde, Eğitimci ödülü’ Kenya’dan Nelly Cheboi’ne Prof. Dr. Veysel Kurt, ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ José Andrés’e AK Parti İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük, ‘Gençlik ödülü’ Aditi Mayer’e TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, ‘İletişimci ödülü’ Motaz Azaiza’ya İstanbul Valisi Davut Gül, ‘Yılın Dünya Vatandaşı Ödülü’ Dr. Ghassan Abu-Sittah’a Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından takdim edildi.

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…