AKİT MENÜ

Gündem

Hamas'tan ateşkes açıklaması!

Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail hakkında açılan soykırım davasında Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) ateşkes kararı alması halinde bu karara İsrail uyduğu sürece uyulacağı belirtildi.

2024-01-25 23:32:22

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Gazze Şeridi’nde “soykırım” yaptığı gerekçesiyle İsrail aleyhinde açtığı davada Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) ihtiyati tedbir taleplerine ilişkin kararını yarın açıklaması bekleniyor.

UAD’ın kararı öncesi yazılı açıklama yapan Hamas yönetimi, söz konusu davayı yakından takip ettiklerini belirterek, mütekabiliyet ilkesi ve uluslararası hukuk temelinde verilecek karara uyacaklarını belirtti.

'İsrail uyarsa uyarız'

Hamas, UAD'ın ateşkes kararı alması halinde kendilerinin bu karara İsrail uyduğu sürece uyacaklarını belirterek, İsrail’in Filistinli mahkumları serbest bırakması durumunda ise Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirleri serbest bırakacaklarını aktardı.

Açıklamada, “Siyonist düşman 18 yıldır devam eden Gazze ablukasına son vermeli ve Gazze'ye tüm yardım ve yeniden inşa malzemelerinin girişine izin vermelidir” denildi.

İlişkili haber:

Gazze'de su krizi!

Yorumlara Git

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası