AKİT MENÜ

Sosyal Medya

Gurbetçi vatandaş algıları yıktı! "Karı koca çalışmıyorsanız Almanya’da açsınız

Bir gurbetçi Almanya'da ekonomik koşulların sanıldığı gibi olmadığını ifade ederek "Maaş 3200 Euro'yu bulmuyorsa yoksulluk ve açlık seviyesinde yaşıyorsunuz. Burada karı koca çalışmadığın müddetçe hiçbir şey yapamazsınız." diye konuştu.

This browser does not support the video element.

Maaşlardan ve geçim koşullarından bahsederek Almanya'daki ekonominin tek kişi çalışan için iyi olmadığını anlatan gurbetçi şunları söyledi: "Almanya'da karı koca sabah kalkıp işe gidiyorsanız, maaş 3200 Euro'yu bulmuyorsa yoksulluk ve açlık seviyesinde yaşıyorsunuz. Burada karı koca çalışmadığın müddetçe hiçbir şey yapamazsınız.

3000 Euro altında maaşınız varsa açlık seviyesinde yaşıyorsunuz. Dışarıdan duyduğunuz laflara inanmayın. 'Kira yardımı var, bilmem ne yardımı var', bunlara inanmayın. 2300 Euro maaş alan bir insan Almanya'da kira yardımı alamıyor. Burada adam gibi güzel yaşamak istiyorsan karı koca 3200 üzerinde maaşınız olacak. Yoksa burada geçinemezsiniz. İstediğinizi alamazsınız, giyinemezsiniz. Geçiminiz olmasını istiyorsanız hiçbir şeyiniz bozulmayacak, ucu ucuna gidiyor."

Yorumlara Git

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun

Türkiye yeni güne dev operasyonla uyandı! Tam 23 ilde yapıldı

Siber güvenlik için Türkiye harekete geçti! Konu Ekim ayında mecliste

Türkiye'ye gündeme oturacak savunma sanayi teklifi

Robot Sophia CHP’ye pahalıya patladı