AKİT MENÜ

Gündem

Uluslararası Af Örgütü'nden Lahey açıklaması! 'Derhal ateşkes sağlanmalı'

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Agnes Callamard, Uluslararası Adalet Divanı'nın açıkladığı ihtiyati kararlara ilişkin, “Filistinlileri daha fazla acı çekmekten ve telafisi mümkün olmayan zararlardan korumaya yardımcı olabilecek önemli bir adım” dedi.

2024-01-26 21:52:30

Hollanda’nın Lahey kentindeki Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD), İsrail'e yönelik soykırım davasındaki bazı ihtiyati kararların uygulanması kararı sonrası açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Uluslararası Af Örgütü Genel Sektreteri Agnes Callamard yaptığı açıklamada, mahkemenin kararı “Filistinlileri daha fazla acı çekmekten ve telafisi mümkün olmayan zararlardan korumaya yardımcı olabilecek önemli bir adım” olarak nitelendirdi.

Callamard, “Karar, dünyanın İsrail’in Gazze Şeridi nüfusunu yok etmek için acımasız bir askeri politika yürütmesine ve Filistinlilere karşı benzeri görülmemiş bir ölçekte ölüm, dehşet ve acıya yol açmasına sessiz kalmayacağına dair açık bir mesaj gönderiyor” dedi.

UAD’ın kararının tek başına Gazzelilerin yaşadığı zulme son vermeyeceğini belirten Callamard, “İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını durdurması için İsrail üzerinde etkili ve birlik içinde uygulanması gereken bir baskıya duyulan acil ihtiyacı ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.

Ateşkes çağrısı yapan Callamard, “Mahkeme tarafından emredilmemiş olsa da tüm tarafların derhal ateşkes ilan etmesi, geçici tedbirlerin uygulanması ile benzeri görülmemiş sivil acıların sona erdirilmesi için en etkili şarttır” ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

TOKİ'den indirim kampanyası! Bakan Kurum detayları paylaştı

İşte Halk TV’nin ve İsmail’in gerçek yüzü! İstedikleri cevabı alamayınca bakın ne yaptılar

Yapay zeka açıkladı! Dikkat çeken sonuç: Çok şaşırtıcı bir oran ortaya çıktı…

ANKA 3, ilk atışta hedefi başarıyla vurdu

Arda Turan’ın rekoru kırılacak! Gündem oldu: Müthiş potansiyel var müthiş dediler: O ülkeye gidecek…