AKİT MENÜ

İSLAM

Müslümanlar İsrail'e neden müdahale edemiyor? İşte cevabı...

Sözler Köşkü'nde Filistin meselesi üzerine yapılan bir söyleşi sosyal medyada gündem oldu.

2024-01-31 20:24:10

This browser does not support the video element.

Röportajda konuşan ezgi sanatçısı Umut Mürare, Müslüman ülkelerin İsrail'e neden müdahale edemediğini özetliyor.

Mürare, videodaki konuşmasında şu ifadeleri kullanıyor:

Perez'in yıllar önce verdiği cevap!

Bundan yıllar önce İsrail'in o günkü başbakanı Perez'e gazeteciler, "Kur'an'ı Kerim'de sizin devletinizin yıkılacağından bahsediliyor." diyor. O zaman Perez şu cevabı veriyor: Kur'an'da bahsedilen Müslümanlar gelsin, o zaman düşünürüz.

Efendimiz'in (sav) hadis-i şerifi!

Kur'an'da bahsedilen yahudiler, yahudiliğin gereği olarak zalimliklerini yapıyorlar. Biz Müslümanlar Kur'an'daki Müslümanlardan olabiliyor muyuz? Ona bakmamız lazım.

Peygamberimiz (sav) bir gün sahabeye; "Öyle bir gün gelecek ki kafirler, aç kurtların leşe saldırdıkları gibi size saldıracaklar." diyor. Sahabe; 'Biz o gün sayıca az mı olacağız ya Resulallah (sav)' diye soruyor. Peygamberimiz (sav); "Hayır, aksine sayınız fazla olacak. Ama selin önündeki çer çöp gibi olacaksınız. Zira Allah heybetinizi düşmanlarınızın kalbinden çekip alacak ve sizin kalbinize vehn yerleştirecek." cevabını veriyor. 'Vehn nedir ya Resulallah (sav)?' diyorlar. Efendimiz (sav); "Dünyayı sevip ölümü kerih yani çirkin görmektir." diyor.

'Düştüğümüz vehn kuyusundan çıkamıyoruz'

Biz şu anda dünyayı çok seviyoruz. Maalesef rahatımıza çok düşkünüz, o rahatlığımızdan vazgeçemiyoruz. Kalkıp masanın başına oturup iki sayfa Kur'an okumaktan aciziz. Günde beş vakit namaz kılmak bize gerçekten çok zor geliyor. Elimizi açıp Filistin'deki kardeşlerimize dua etmek bize çok zor geliyor. Biz o vehn kuyusuna düşmüşüz ve oradan çıkamıyoruz.

Yorumlara Git

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası