AKİT MENÜ

Gündem

Türkiye'de yaşanan olaylar silsilesi Gazze'deki zulmü gündemden düşürdü!

Türkiye'de son günlerde yaşanan olaylar silsilesi Gazze’de yaşanan katliamı gündemden düşürse de siyonist İsrail’in Gazzeli mazlumlara yönelik zulmü aralıksız devam ediyor.

2024-02-03 11:10:23

Riyad’da oynanacak Süper Kupa finalinin iptal edilmesi, Kelime-i Tevhid sancağı taşıyan vatandaşın darbedilmesi, kiliseye saldırı, Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın katledilmesi, İzmir’de bir taksicinin canice işlenen bir cinayete kurban gitmesi, Gazze’de yaşanan zulmün gündemden düşmesine sebep oldu.

Ancak zulüm 7 Ekim’de başladığı günden beri aralıksız sürüyor.

Katil İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 27 bin 131’e, yaralananların sayısı ise 66 bin 287’ye yükseldi.

Filistin Sağlık Bakanlığı öte yandan İsrail ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar sonucu son 24 saatte 112 kişinin hayatını kaybettiğini, 148 kişinin de yaralandığını duyurdu.

DSÖ zulmü böyle özetledi: İnsanlar hayal bile edilemeyecek şartlara katlanıyor!

İşgal altındaki Filistin topraklarındaki Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Ofisi tarafından, İsrail’in Gazze Şeridi’nde devam eden ablukasına yönelik yapılan açıklamada, “İnsanlar hayal bile edilemeyecek şartlara katlanıyor” denildi.

DSÖ tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“İnsanlar hayal bile edilemeyecek şartlara katlanıyor. Bitkin, aç ve travma geçirmiş durumundalar. Aileler her şeylerini kaybettiler ve defalarca yerinden edilmeyle karşı karşıyalar. Binlerce kişi soğuk ve yağmura karşı elverişli düzeyde barınaktan yoksunken, hastalıklar durumu daha da zorlaştırıyor”

Bu arada UNICEF, Gazze'de 17 bin çocuğun refakatsiz veya ailesinden ayrı yaşadığını duyurdu.

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…