AKİT MENÜ

Gündem

Teğmen cuntasında skandal karar! Önce darp sonra ihraç

Tuzla Piyade Okulu’nda 90 kişilik cunta heveslileri tarafından darp edilen teğmenler ile ilgili olayda, disiplin kurulu kararında 4 saldırgan teğmenin yanında 3 masum teğmenin de ihracı istendi.

2024-02-08 11:38:58

HABER MERKEZİ

28 Şubat sürecinde birçok subayın sırf inancından dolayı TSK’dan sorgusuz sualsiz ihraç edildiği o karanlık günler hafızalardaki yerini korurken, benzer bir zulme daha günümüzde de imza atıldı. Tuzla Piyade Okulu’nda düzenlenen 10 Kasım töreninde yakasına Atatürk resmi takmadığı yalanıyla önce hedef haline getirilen ve ardından yaklaşık 90 kişilik cunta heveslisi bir grup Kemalist teğmen tarafından koğuşları basılarak darp edilen teğmenler ordudan ihraç edildi. 18 Ocak’ta toplanan Yüksek Disiplin Kurulu, sırf namaz kıldıkları gerekçesiyle sözde Atatürkçü teğmenlerin hedefi olan ve ihanet medyasının linç girişimine maruz kalan 3 teğmen ile 4 kemalist saldırganı silahlı kuvvetlerden attı. İhraç kararı henüz Milli Savunma Bakanlığınca onaylanmazken akit’in TSK’daki kaynaklarından edindiği bilgiye göre, darpçı teğmenlerle ilgili delil karartması yapıldığı şüphesiyle önümüzdeki günlerde yeni bir komisyon oluşturularak soruşturma derinleştirilecek.

MAZLUMLAR KURBAN EDİLMESİN

Kirli organizasyonun detaylı soruşturulması ve namaz kıldıkları için zulme uğrayan masum teğmenlerin korunması gerektiğini vurgulayan ASDER Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları, “Tuzla'daki teğmen cuntasıyla ilgili namaz kılan silah arkadaşlarını ölümle tehdit eden, onlara linç girişiminde bulunan teğmenleri kim koruyor? Mağdur olan üç teğmen ordudan ihraç edilirken, Atatürkçülük maskesi arkasında saklanarak arkadaşlarını fişleyerek, onları ölümle tehdit eden subayları kim koruduğu ortaya çıkarılmalı. Namaz kılan üç teğmenle birlikte, 80 kişilik linçciteğmenlerin içinden seçilen 4 günah keçisini de ordudan ihraç ederek olayı örtbas etme yoluna girenlerin yapmış olduğu işlemin hukuka aykırı olduğunu özellikle belirtmek isterim. Bu süreç yargıda devam etmektedir. Cunta girişiminde bulunan ve aralarında organize olarak Atatürkçülük maskesi altında dindar insanlara zulmeden kişilere gereken hesap sonuna kadar sorulmalıdır. Bunların yanında tek suçu namaz kılmak olan masum subaylar da baskıya kurban edilmemelidir.” ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…

Bayraktar TB2 o ülkeye yardımına koştu!

Yaralı taşıyan ambulansa yol vermeyen kamyon sürücüsüne şaka gibi ceza! Çileden çıkmamak elde değil