AKİT MENÜ

Medya

Zam oyunu ifşa oldu! Fahiş fiyat çetesinin 'Sözcü'sü

Haziran ayında ekmeğin 10 lira olacağına ilişkin bir haber yayımlayan Sözcü Gazetesi, fahiş fiyat çetesinin sözcülüğüne bir kez daha soyunarak 'Ekmeğe zam kapıda' başlıklı yeni bir habere imza attı.

2024-02-19 11:39:27

Hükümetin enflasyonla mücadele adımları kararlılıkla sürerken maalesef bu süreç bazıları tarafından baltalanıyor.

İstanbul'daki bazı "fırsatçı" fırıncılar, ekonomi üzerinden AK Parti iktidarını hedefe koyan medya kuruluşlarının desteğini de arkasına alarak, elini vatandaşın cebine soktu. Bu medya kuruluşların başında bilindiği üzere Sözcü Gazetesi geliyor.

 1 Haziran'da "Ekmek 10 lira olacak" başlıklı bir haber yayımlayan Sözcü Gazetesi, içerikte "Yüksek enflasyon ve maliyetlerdeki artış ekmeğe yeni bir zam daha getiriyor. İstanbul'da ekmek 10 liraya satılacak" ifadelerine yer vermişti.

Sözcü'nün bahsettiği gibi ekmek o süre zarfında 10 lira olmadı.

Çok geçmeden Sözcü yeniden ekmekle ilgili kamuoyu baskısını ölçmek amacıyla ekmeğe zam geleceğine dair bir haber yayımladı. Ekmeğin 10 liranın üzerine çıkacağı manipülasyonuna başvuruldu.

Haziran ayından bu yana yasal açıklama olmadan "İstanbul'da ekmeğe zam" başlıklı haberler yapan Sözcü başta olmak üzere bazı medya kuruluşları, her ne kadar "halkçı" geçinseler de iktidar düşmanlığı ile vatandaşın parasının haksız yere çalınmasına ortaklık etmeyi sürdürüyor.

Yorumlara Git

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun