AKİT MENÜ

Medya

Mahkemede hesap veren Can Ataklı uslanmamış! Skandal 'Kürdistan' sözleri

Şehit ailelerine hakaret ettiği sözler nedeniyle mahkemede hesap veren Can Ataklı, CHP'nin Esenyurt adayı Ahmet Özer'in "Devlet kurmalarının kimseye bir zararı yok, ayrıca haklarıdır" şeklindeki bölücü ifadelerine destek çıktı.

2024-02-20 17:18:23

This browser does not support the video element.

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti ile 'kent uzlaşısı' sağlayan CHP, 'Kürdistan' hayali kuran DEM'li Ahmet Özer'i Esenyurt'ta aday gösterme konusunda anlaştı.

CHP'li Can Ataklı, "Devlet kurmak Kürtlerin hakkı" şeklinde beyanatlar veren gündemdeki isim eski HDP'li Ahmet Özer'e destek verdi.

"Özer'in sözleri bölücülük anlamına gelmiyor"

"Kürt Devleti kırmızı çizgimizdir lafını anlayabilmiş değilim." diyen Altaylı şu ifadeleri kullandı:

Özer'in konuşmasına bakarsanız Türkiye'de Kürt devletinin kurulmasından bahsetmiyor. Tarihsel olarak değerlendirme yapmış. "Kürtler bugünlere hiç devlet kurmadan geldiler. Irak parçalandı. Irak'ın kuzeyinde özerk bölge gibi burada bir devlet kurmalarının kimseye bir zararı yok. Ayrıca da haklarıdır" diyor.

Böyle bir talep Türkiye'den bir toprak talebi veya Türkiye'de bir devlet kurulması anlamına gelmez. Türkiye'de bu ifadeleri pek çok kez çok sayıda aydın ve ben de söyledim. Kürt Devleti kırmızı çizgimizdir lafını anlayabilmiş değilim. İŞİD şeriat devleti kurarsa kırmızı çizgi mi? Kürt halkının yaşadığı bir bölge bu. Kürt kökenli olanların bir bölümü Suriye'de bir bölümü Irak'ta ve Türkiye'de. Eğer burada bir devlet kurarlarsa Türkiye'den de bir toprak talebini getirir. Getirir-getirmez o ayrı mesele ama "Kürt halkının devlet kurma hakkı vardır" demek ille Türkiye'de bir bölücülük anlamına gelmiyor.

Yorumlara Git

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun

Türkiye yeni güne dev operasyonla uyandı! Tam 23 ilde yapıldı

Siber güvenlik için Türkiye harekete geçti! Konu Ekim ayında mecliste

Türkiye'ye gündeme oturacak savunma sanayi teklifi

Robot Sophia CHP’ye pahalıya patladı