AKİT MENÜ

Gündem

Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen toprak kayması faciasıyla ilgili olarak yapılan soruşturmada, idari pozisyondaki 2 mühendis tutuklandı. 3 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, maden ocağını işleten şirkette yönetici konumunda bulunan mühendisler İ.T. ve K.M.A., ifadeleri alınmak üzere adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen İ.T. ve K.M.A., tutuklanma kararıyla cezai işlem gördü.

Geçtiğimiz günlerde de, altın madeni ocağını işleten şirketin Kanadalı yöneticisi J.R.G. dahil olmak üzere 6 kişi tutuklanmış, 3 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturma süreci devam ederken, toprak kayması faciasının ardındaki sorumluluklar ve olayın nasıl meydana geldiği üzerine detaylı incelemeler sürdürülüyor. Bu gelişmeler, hem bölgedeki maden işletmeciliği hem de iş güvenliği konularında dikkatleri çekiyor ve maden sektöründeki denetimlerin öneminin bir kez daha vurgulanmasına neden oluyor.

Kaynak: AA

Yorumlara Git

Bi’ bitmediler! Başörtülü kadına çirkin muamele

Mutlu Akü 200 milyon dolara o ülkeye satıldı

Türkiye’yi sallayan iddia! “Torbacınızı belediyede işe aldığınız doğru mu Lal hanım?”

Birbirlerine girdiler: Mansur Yavaş'tan İmamoğlu medyasına isyan!

CHP yandaşı Ruşen'den Ekrem'e Atatürk ayarı