AKİT MENÜ

Gündem

Yalan deşifre oldu

Başbakan Erdoğan’ın maden faciasının ardından Soma’ya yaptığı ziyaret esnasında yaşanan provokasyon deşifre oldu. Olayın baş yalancısı Taner Kuruca gerçekleri açıklamak zorunda kaldı.

Güncelleme Tarihi:

This browser does not support the video element.

NAİM TAŞBAŞI / İSTANBUL - Soma faciasını provokasyona çevirmek isteyen bazı çevrelerin yalanları bir bir deşifre oluyor. Daha önce Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kendisine tokat attığını iddia eden Taner Kuruca, olayla ilgili ortaya çıkan görüntülerde söz konusu iddianın gerçek olmadığı anlaşılınca, bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. Taner Kuruca, Başbakan Erdoğan’ın kendisine tokat atmadığını, aksine korumaya çalıştığını itiraf etmek zorunda kaldı.

PARALEL YAPI TANER KURUCA’YI YÖNLENDİRDİ

Başbakan Erdoğan, maden bölgesine yaptığı ziyaretin ardından oradaki bir esnafın ricası üzerine dükkânına girerek başsağlığı dileklerinde bulunmuştu.

Bazı provokatörler Başbakan’ı protesto etmek markete doğru yönelince bazı olaylar yaşanmış ve burada ‘Hani istifa et diyordun’ diyerek Taner Kuruca adlı vatandaşa serzenişte bulunan Başbakan’ın bu görüntüleri bazı medya kuruluşları tarafından montajlanarak servis edilmiş, ardından olayın sıcaklığını da kullanan bazı televizyon ve gazeteler Kuruca’yı istedikleri şekilde konuşturarak, Başbakan’ın kendisine tokat attığını söyletmişlerdi.

Ortaya çıkan görüntülerde söz konusu iddianın gerçek olmadığı ortaya çıkınca, Kuruca, Manisa’da bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunarak, Başbakan Erdoğan’ın kendisine tokat atmadığını, aksine korumaya çalıştığını itiraf etmek zorunda kaldı.

“BAŞBAKAN BANA VURMADI BENİ KORUDU”

Kuruca, “Başbakan o esnada bana vurmadı, beni korudu. Korumalar müdahale etmek isterken o korumaları itti. Ben o görüntülerin yayınlanmasından sonra Sözcü gazetesi ve diğer internet sitelerini, televizyonları aradım. Bunu kaldırın böyle bir şey kesinlikle olmadı. O akşam çıktığım canlı yayında da yanlış sözler söyledim. Başbakan’dan özür diliyorum” dedi.

“O ÇOCUK KESİNLİKLE YALAN SÖYLÜYOR”

Soma’da Başbakan Erdoğan’ın yanında olan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, markette yaşanan olayları gazetemize açıklamış, Kuruca’nın kesinlikle yalan söylediğini söylemişti. Özdağ, “Sayın Başbakanımızın kesinlikle vatandaşa vurması gibi bir durum söz konusu değil. Önce 15 yaşında çocuk çalıştırılıyor dediler yalan çıktı, sonra benim ailemin tamamının o holding de çalıştığını söylediler o da yalan çıktı. Şimdi de onlar olmadı, Başbakan için tokat attı dediler. O çocuk kesinlikle yalan söylüyor” ifadelerini kullanmıştı.

YALAN ÜRETMEYE DOYMUYORLAR

77 milyonun ortak acısını suiistimal etmek için her yolu deneyen provokatörlerin yalanları bir bir deşifre oldu.

 Provokatörler Soma’daki madende 15 yaşında Kemal Yıldız adında bir çocuğun da çalıştırıldığını iddia etmiş, ardından çocuğun 19 yaşında olduğu ortaya çıkmıştı.

 Gezi eylemleri sırasında olayları provoke eden BBC Soma’da da kurgu habere imza atarak Gezi eylemlerinde aktif olarak yer alan eylemcileri madenci yakını diye göstererek röportaj yaptı.

 BBC’nin bir diğer yalan haberi de Başbakan Erdoğan’ın aracının eylemciler tarafından tekmelendi iddiasıydı. Görüntüde, kalabalık tarafından tekmelenip yumruklanan Audi marka otomobil Başbakan Erdoğan’ın makam aracı diye tanıtıldı. Halbuki Erdoğan’ın Soma’da kullandığı makam aracı zırhlı Mercedes’ti.

 Erdoğan’la ilgili çarpıtılmış bir diğer haber de Soma’daki hastaneye gitmeden önce tepkiler üzerine bir markete sığındığı yönündeki iddialardı. Bu iddialarda kullanılan market fotoğrafının Soma’ da değil, Van’da çekildiği ortaya çıktı.

Yorumlara Git

Bölgede 40 bin askeri bulunan ABD’den Orta Doğu hamlesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi