AKİT MENÜ

Gündem

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Akit TV'de belediyecilik dersi verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Akit TV'de merak edilen soruları cevaplandırdı. Heykel dikip törenle algı yapanlara inat dev eserlere imza atan Şahin, bunların reklamını yapmayı bile düşünmeden hizmet aşkı ile gerçekleştirdi. Şahin İstanbul'daki Gazianteplilere de seslenerek siyasi bir tavır takınmadan Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'a destek çağrısında bulundu.

2024-03-23 00:02:27

This browser does not support the video element.

Heykel dikip çeşme açanlara eserleriyle cevap veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Akit TV'de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in açıklamalarından satır başları:

Ben özel sektörden geliyorum. Cumhurbaşkanımızın güzel bir sözü vardır. Siyaset dürüstlüktür diye biz de o misyonu belirledik. Özgüven Cumhurbaşkanımızın bu memlekete getirdiği en büyük şeydir.

Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Alan: Size soruları hazıralarken, bir başarı hikayesi gördüm. 3 dönem milletvekilliği bakanlık ve Gaziantep Belediye Başkanlığı görüyorum. Gaziantep'te Celal Doğan'dan sonra bir kadın değil de aynı profilde birini bekliyorsunuz. Ama siz ortaya çıktınız ve defalarca başkanlık seçimlerini kazandınız. Başarılarınız başkanlıktan sonra bile devam etti. OECD başarısı da büyük bir olay. Başarıyı izah ettiniz. Şehrin röntgenini çektiğinizde Gaziantep'te ne eksikti ve siz bununla ilgili neler yaptınız?

Şahin: Ben Asım beyden bayrağı aldım. Gaziantep'te ilk gittiğime bir şey vardı. Belediye Başkanlığı hayata dokunmakla ilgili bir şey, olağanüstü bir insan yapımız var. Ben ilk olarak ölçümleme yaptım.  Şehrin emarını çektim. Bunu nasıl yapacağımızı planladık. Vatandaşın yaşamına dokunmadığın zaman temenni oluyor.  Suriye krizi çıktı arkadaşlara mazeret üretilmemesi gerektiğini söyledim. Şehir planına baktım kara tren hattını hızlı trene çevirdik. Ulaşımda bile karbondioksit salınımını azaltmak için çalışma bile yaptık.  Birçok ülkede araştırma yaptık yeşil enerji ile ilgili Karsan firmasına gittim. Biz buna hazır olmak istiyoruz dedim. Geçen haftalarda KARSAN'dan otobüslerimizi aldık. İlk bize geldi. Cumhurbaşkanımızdan aldığımız bir şey vardır. Söz namustur diye biz yapamadığımız hiçbir sözü vermedik. Güven ilişkisi her şeyin başıdır.  Deprem olmasıydı metro işini de halletmiş olacaktık ama tüm kaynakları depreme ayırdık.

Gazeteci Ekrem Kızıltaş: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınız oldu. Dezavantajlı kesimlerin rahata erdiği bir dönem gördük. Sosyal politikaların öne çıktığı görülüyor. Antep'te yaptıklarınız hakkında geleceğe ilişkin bir bilgi almak istiyoruz?

Şahin: Ben göreve geldiğim zaman engellilerin adı yoktu. Yaptığımız engelsiz yaşam merkezini gördünüz mü? Orada GATA'dan daha iyi bir havuz var. Biz 4 ana başlıkta engelliler için çalışıyoruz. Bir engelli bana toplu taşıma ile tek başına gelebildiğini açıklayınca çok sevindim.  Depremde o kadar çok engellimiz vak ki biz bir protez merkezi bile açtık. İnsanlarımız parası olsa bile nereye protez bacak yaptıracaklarını bilmiyorlardı. Biz hepsinin tedavisi ile ilgilendik. Türkiye yüzyılı belediyeciliği de budur. 

Ekrem Kızıltaş: Toplumun bu saydığınız hizmetlerden haberi olmadığını düşünüyorum. Bunun için ne dersiniz?

Fatma Şahin: Güzel işleri büyütmemiz lazım. Kötü bir tek bir şey olunca köpürtülüyor bunu aşmamız lazım. 

Ekrem Kızıltaş: Gaziantep'te su sorunu var diye biliyorum. Bu konuda yaptıklarınızı açıklar mısınız?

Fatma Şahin: Maliye Bakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza su sorununu çözmek için gittim onlar da ellerinden geleni yaptı. Biz de su sorununu dağları aşarak çözdük. Çeşme yapanlar benden ve bizim yaptıklarımızdan daha büyük övgü alamıyoruz. 

İnsanoğlunu dinlendiren yeşil ve sudur. 650 dönüm Dünya Bankası ile anlaşma yaptık ve bunu hibe olarak aldık. Eskiden arıtma deyince insanlar burnunu tutardı. Şimdi mavi ve yeşili birleştirdik. Bütün insanlarımız burayı ziyaret için akın edecek.

Alan: Şiddetli bir deprem yaşadık 11 ili vurdu. Gaziantep bundan nasıl etkilendi?

Şahin: Küçük bir kıyamet yaşadık. Biz Davut valiyle AFAD'da hemen buluştuk. Nur dağında yapı stokunun yüzde 80'ini yok oldu. Biz olay yerine gittik. Biz bakanlarımıza yolda hemen gelin dedim. Ben Nur Dağı'nı açmazsam ne Hatay'a ne de Kahramanmaraş'a yardım ulaşacak. Biz ne yapıp ettik ekibi topladık. Biz sabah ezanı okunurken yol açıldı diyerek Çevre Bakanımıza durumu bildirdik. Devletin bütün gücü yanımızdaydı. Sabahlara kadar battaniye dağıttık. Ekmek bulunamıyordu. Hepsini temin ettik. Biz deprem sonrası kalkınma daire başkanlığı kurduk. Nur Dağı beldesinde 100 bin kişi yaşıyordu. Biz hızlı bir şekilde ayağa kalktık çünkü biz daha önceden buna çalışmıştık. Yeni Nur Dağı nasıl kurulacak? Bunun alt yapısını hazırladık. Her zorlukta bir kolaylık var. Yeni Nur Dağ ve Eski Nur Dağı nasıl birleştireceğimizi planladık. 6 Şubat unutulmayacak. Nur Dağı'nda 10 dönümlük bir yeri kapattık. Burada deprem simülasyonu hazırladık. 

Sayın Murat Kurum Gaziantep'in hızlı bir şekilde kalkınmasına yardımcı oldu. İstanbul'un kayıp yılları var. İstanbul'u akıllı ve yeşil yapacak bir insana ihtiyaç var. Bunu yapacak siyasi bir gözle bakmıyorum. Murat Kurum'dur. İstanbul Fatih'in bize emaneti insanımız sandığa giderken bize ne lazım diye düşünüp karar verecek. Bana göre 6 ay içinde çok iyi bir altyapısı olan ve mühendis olana Kurum etkisini gösterir. 2 yıl içinde şehri ayağa kaldırır. 

İstanbul'da işbirliği ve koordinasyon lazım. Bunu yapacak beynin kan uyuşmazlığı olmaması lazım. İstanbul'un sorunlarını devletle bütünleşmiş ve sivil toplumu kullanan bir yönetim anlayışı çözer.  Bunlar ayrık otu gibi çözüm üretemiyorlar.  Biz de kar sorunu yaşadık ama işimizin başında olduğumuz için sorunu çözdük. Koordinasyon çok önemli. Vali Davut Gül İstanbul için büyük bir şans. 

Alan: İstanbul'da Gaziantep kütüğüne kayıtlı çok sayıda vatandaşımız var. Siz buradaki hemşerilerinize nasıl bir çağrıda bulunacaksınız?

Şahin: İstanbul'daki Gaziantepliler çok fazla akademik başarısı olan insanlar.  İstanbul ekonomisine katmak değer sunan Gaziantepliler var. Biz ilişkilerimizi çok sıkı tuttuk. İstanbul ve Gaziantep arasındaki bağ çok güçlüdür. Çok doğru karar vereceklerdir. İstanbul'un dirençli ve yeşil olması için en doğru kararı sandıkta vereceklerdir. 

Kızıltaş: Ata tohumunun veriminin düşük olduğu söyleniyor bu doğru mu?

Şahin: Hiç öyle bir şey yok! Biz tarım için toprağı analiz ediyoruz ve buna göre ata tohumu yönlendiriyoruz. Toprağın uygunluğuna göre ata tohumu ekimini teşvik ediyoruz. Gıda enflasyonunu önlemek için çalışılması gerek. Bizde domates yolda salça oluyor. Biz de bunun için çalıştık sebze halı projemiz var soğuk hava deposu ve gıda zinciri var. Böylece kayıpları gidermeye çalışacağız. Bu projeyi hayata geçireceğiz. Gaziantep'te işsizlik sorunu yok. Organize sanayi ara elaman bulmakta zorlanıyor. Sanayiciler makinelerin boş kalması yüzünden yakınıyor. Bizim kariyer merkezimiz var. İş garantili sertifika programları veriyoruz.

Gazi Ray projemizle şehrimizde ulaşımı daha kolay hale getirdik. Yakında yerli tramvaylarımız da hizmete girecek. Şehir hızlı büyüyor. Çok fazla ev yapmamız gerekiyor. 

Alan: Botanik projenizi anlatır mısınız?

Şahin: Bizim bir göletimiz var! 200 dönümlük bir de botanik arazimiz var! Burada çeşitli kültürlerin bitkilerini sergileyeceğiz. Gastrobotanik için bütün proje çalışıldı.

Bugün baktığımızda aile kurumu çok kolay parçalanabiliyor. Bunun için de bir aile akademisi kurduk. Mesela boşanma aşamasındaki insanları buraya yönlendirip danışmanlardan destek almalarını istiyoruz. Sorun çözme konusunda oldukça başarılıyız. Bizim için bir aile bile önemli. Bizim burada yaptığımız şey insanlara bir dakika durup düşünün dediğimiz için bir şey. Bu çalışan bir model aile bakanlığı burada incelemede bulundu. Burada klinik psikolog bir daire başkanımız var.

Yorumlara Git

Mourinho Galatasaray karşısında ilk 11'i belirledi! Herkes Oosterwolde diyor ama ondan yıldız isme özel mesaj

Çay tiryakilerine kötü haber: Ölüme yol açıyor

TOKİ'den indirim kampanyası! Bakan Kurum detayları paylaştı

İşte Halk TV’nin ve İsmail’in gerçek yüzü! İstedikleri cevabı alamayınca bakın ne yaptılar

Yapay zeka açıkladı! Dikkat çeken sonuç: Çok şaşırtıcı bir oran ortaya çıktı…