AKİT MENÜ

Aktüel

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerini rahmetle anıyoruz

Ömrünü İslam davasına adayan ve bu uğurda görülmemiş çilelere göğüs geren 20. asrın en büyük müceddidlerinden Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri vefatının 64. yıl dönümünde rahmetle yâd ediliyor.

20. yüzyılın yetiştirdiği büyük İslam âlimlerinden Bediüzzaman Said Nursi, yakın tarihimizin mühim İslâm mütefekkirlerinden birisi. 83 yıllık ömrünün büyük bir kısmını Sibirya’da esaret, Türkiye’de hapis ve sürgünle geçiren Said Nursi, 130 parçadan ve 6 bin sayfadan oluşan Risale-i Nurları sürgün dönemlerinde yazdı. 6 bin sayfaya ulaşan ve 130 parçadan teşekkül eden Risale-i Nur’un müellifi olarak tanınan Said Nursi Hazretlerinin milyonlarca seveni bulunuyor. Risale-i Nur Külliyatı, güncel meselelerin yanı sıra, sosyal, siyasal, ekonomik ve eğitim gibi birçok alanda insanlığa ışık tutuyor.

CHP zihniyeti, Said-i Nursi’nin dirisine de ölüsüne de zulmetti. 23 Mart 1960 senesinde Şanlıurfa’da ebediyete yürüyen Saidi Nursi’nin İbrahim Halilullah dergahında gömülen naaşı, CHP destekli 27 Mayıs darbecileri tarafından çıkarılarak bilinmeyen bir yere gömüldü.

Yorumlara Git

Robot Sophia CHP’ye pahalıya patladı

20 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Bu köpeklere hala dur diyen yok! Saldırı anı kamerada

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı