AKİT MENÜ

Gündem

CHP’li Başkan İrlandalı çifti dolandırmış

İsmi skandallarla ve yolsuzlukla anılan CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in, avukatlığını üstlendiği iki İrlanda vatandaşını dolandırmaktan hakkında soruşturma açıldı. Günel’in Poul Bowden ve Olive Pauline Bowden çiftinin bedelini ödediği mülkü önce çalışanın ardından bir başka müvekkilinin üzerine geçirerek müştekileri mağdur ettiği saptandı.

HABER MERKEZİ

İsmi sık sık skandallarla ve yolsuzlukla anılmasına rağmen şaibeli şekilde aday gösterilen CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel hakkında yeni bir skandal patlak verdi. Günel’in, avukatlığını üstlendiği iki İrlanda vatandaşını dolandırmaktan hakkında soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünce yapılan ön incelemede, 2 İrlanda vatandaşı Günel’i, parasını ödedikleri bir mülkü, bir başka müvekkili üzerine kaçırmakla suçladı. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan incelemede, Günel'in yabancıların mülk edinmeleri konusunda yasal sürecin uzamasını bahane ederek müvekkilleri Peter Paul Bowden ve Olive Pauline Bowden çiftinin bedelini ödediği bir mülkü önce çalışanına, daha sonra da bir müvekkili üzerine geçirdiği saptandı. İrlandalı çiftin şikayeti üzerine Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 30 Mayıs 2023 tarihinde hazırlanan fezlekeyi inceleyen Adalet Bakanlığı’na bağlı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nün bu talebi, 15 Ocak 2024 tarihinde onayladığı belirlendi.

Yorumlara Git

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun

Türkiye yeni güne dev operasyonla uyandı! Tam 23 ilde yapıldı

Siber güvenlik için Türkiye harekete geçti! Konu Ekim ayında mecliste

Türkiye'ye gündeme oturacak savunma sanayi teklifi

Robot Sophia CHP’ye pahalıya patladı