AKİT MENÜ

Dünya

İran başkonsolosluk binasına saldırıdan sonra tehdit gibi açıklama! 'İsrail bunun sonuçlarına katlanacak'

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail’in Suriye’de bulunan İran’a ait konsolosluk binasını hedef aldığı saldırıya ilişkin sert bir açıklama yayınladı.

2024-04-01 22:08:16

This browser does not support the video element.

İran, Suriye’nin başkenti Şam’daki İran’a ait konsolosluk binasına İsrail tarafından düzenlenen saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. İran Devrim Muhafızları Ordusu’na yakın kaynaklar, saldırıda Devrim Muhafızları Ordusu Suriye ve Lübnan’dan sorumlu Kudüs Gücü Komutanı Muhammed Rıza Zahedi ve Zahedi’nin yardımcılarından Muhammed Hacı Rahimi ile Hüseyin Aminullah’ın hayatını kaybettiğini aktardı.

İran'ın Şam Büyükelçisi Hüseyin Ekberi ise yaptığı açıklamada, “Saldırıda 5 ila 7 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında 3 kişi ise orduya bağlı isimlerdi” ifadelerini kullandı. 

Netenyahu'ya çok sert sözler!

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile saldırıya ilişkin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Mikdad saldırıyı kınayarak, bu saldırının diplomatik anlaşmalara aykırı olduğunu söyledi.

Abdullahiyan ise, tüm uluslararası hukukun ihlali olarak nitelendirerek, İsrail’in sonuçlarına katlanacağını söyledi. Abdullahiyan, “Netanyahu, İsrail rejiminin Gazze'deki ardı ardına yaşadığı başarısızlıklar ve iddia ettikleri hedeflerine ulaşamaması nedeniyle akli dengesini tamamen kaybetmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası