AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kekik: Sorunları bitirmeye bir tutam yeter!

Özellikle et yemeklerine lezzet katan kekik evlerin ve yemeklerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Özellikle dağ kekiği daha çok tercih edilmektedir. Kekik sadece baharat olarak değil birçok alanda kullanılmaktadır. Kekiğin insan vücuduna da birçok faydası bulunmaktadır. Ayrıca birçok vitaminde barındırmaktadır. İşte kekiğin inanılmaz faydaları…

Güncelleme Tarihi:

Kekiğin Faydaları Nelerdir?

*A, C, E, K, B6 vitaminlerini de bulundurmaktadır.
*Özellikle idrar yolları hastalıklarına karşı birebirdir. Ayrıca böbreklerde oluşan taşları parçalama da ve düşürme de faydalıdır.
*Vücuttaki iltihabı kurutuyor.
*Hazmı kolaylaştırıyor.
*İştah açıcı özelliği de bulunmaktadır.
*Mide sorunlarına karşı da çok faydalıdır.
*Ayrıca gözü ve kalbi de kuvvetlendirir.
*Özellikle düzenli olarak kullanımda görme gücünü ve kuvvetini artırıyor.
*Bağırsaklarda oluşan kurtları da düşürür.
*Fiziki ve ruhi bitkinliğe karşı da çok faydalıdır.
*Kasık ağrılarına da iyi gelir.
*Özellikle iştah açıcı da özelliği de bulunmaktadır.
*Ayrıca ter ve ağız kokusunu da gidericidir.
*Uykusuzluğa karşı da çok faydalıdır.
*Kekik yağı özellikle baş ağrısına, karın ağrılarına, mide kramplarına iyi gelir.
*Göğse ve sırta sürüldüğü zaman öksürüğe, astıma, bronşite ve boğmacaya da iyi gelir.
*Sara hastalığına karşı da çok faydalıdır.
*Kansızlık yani anemi hastalığına karşıda etkilidir.
*Kekik tohumu öğütülüp bir bezle basura konursa basur küçülür ve yok olur.
*Solunum yolu rahatsızlarını tedavi eder.
*Bağışıklık sistemini güçlendirir.
*Egzama gibi ciltte oluşan hastalıkların iyileşmesini sağlar.
*Kan basıncını düşürür ve yüksek tansiyonu önler.
*Kabızlığı ve şişkinliği önleyici özelliği de bulunmaktadır.
*Uykusuzluk sorununu da giderir.
*Romatizma ağrılarına da iyi gelmektedir.
*Cilt problemlerine karşı da iyi gelir.
*Diş eti hastalıklarına da iyi geliyor.
*Mide de biriken kötü gazların atılmasını da sağlar.
*Vücuttaki bakterilerle de savaşır.
*Kanserle savaşıyor, kanser hücrelerini yok ediyor.

Kekiğin Kullanımı Nasıldır?

En çok baharat olarak kullanılır.
Yapraklarından çayı da yapılmaktadır.
Öğütülmüş haline kullanılmaktadır.

“Kekik çayı nasıl demlenir?” 10 dakikada hazır...

2 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze kekik otunun üzerine 1 bardak kaynamış içme suyu ekleyin. 5 dakika ağzı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra süzüp içebilirsiniz. Kuru kekik çayı da yapabilirsiniz.

Yorumlara Git

ABD Büyükelçisi Tom Barrack'a göre: ABD-Türkiye arasında müzakereler '4 ila 6 ay içinde' çözülebilir

İngiliz ajansı yazdı! Esed’in şefi ile kuzeni Suriye’de darbe planlıyor

Mahkemeden 105 sanık için flaş tutukluluk kararı çıktı! Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verildi

Denizlerde oyunu bozacak hamle! ASELSAN’dan GÖKSUR için nefes kesen test görüntüleri!

Yine yüzümüzü kızarttılar: Sarı utanç!