AKİT MENÜ

Ekonomi

Türk üreticilerden o ürünü satın alacak! O ülke Türkiye'nin kapısını çaldı... 8,9 milyar dolarlık dev kazanç

Ticaret ortaklarımızdan en büyüğü olan Hollanda ülkesi kararı aldı. Türkiye'den bazı ürünlerin ihracatı için yeni bir ilan daha geldi. Hollandalılar o ürünü satın almak istiyor.

2024-04-11 10:18:31

Hollanda, dünyanın en büyük 4’üncü ihracatçısı ve 6’ncı ithalatçısı konumunda bulunuyor. 2019 yılında Türkiye, Hollanda'ya 5,76 milyar dolarlık ihracat yaparken, Hollanda'dan 3,2 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirdi. Bu yılda 8,9 milyar dolarlık ikili ticaret hacmiyle Hollanda, Türkiye'nin en büyük onuncu ticaret ortağı oldu.

Türkiye'nin Hollanda'ya en fazla ihracat yaptığı sektörler arasında ise otomotiv, mineral yakıtlar ve yağlar, giyim ve aksesuarlar bulunuyor. Bu dönemde her biri yüzde 10 ve üzeri büyüme gösteren bu sektörler arasında mineral yakıtlar ve yağlar, yıllık ortalama yüzde 50 büyüme ile en fazla artış gösteren sektör konumunda yer alıyor.

Bugün ise Türkiye ile ilişkilerinin uzun ve zengin bir geçmişe dayandığı bilinen Hollanda’dan Türkiye’deki üreticilere bir ihracat fırsatı geldi. Bu kapsamda Hollanda’da faaliyet gösteren ithalatçı firma, yayınladığı ilanla Türkiye’den alüminyum folyo satın alacağını belirtti.

Yorumlara Git

20 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Bu köpeklere hala dur diyen yok! Saldırı anı kamerada

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş