Kadın - Aile
Tarhana çorba tarifi, malzemeleri neler?
Tarhana çorbası sevilen ve köklü lezzetlerinden biridir. Nadir görülen tatlardan olan işte enfes tarhana çorbası tarifi ve püf noktaları:
Tarhana çorbası Türklerin sevilen ve köklü lezzetlerinden biridir. Peki, Tarhana çorbası nasıl yapılır kısaca?, 1 bardak suya ne kadar tarhana?, 4 kişilik tarhana çorbası nasıl yapılır?, 2 kaşık tarhanaya ne kadar su konur? İşte enfes tarhana çorbası tarifi ve püf noktaları:
Malzemeler:
7 - 8 yemek kaşığı tarhana
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber (damak zevkinize göre ayarlayın)
İsteğe bağlı olarak nane veya kuru nane (servis için)
Yapılışı:
Bir tencerede tereyağını eritin. Kızgın yağın üzerine domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Suyu tencereye ekleyin ve kaynatın.
Tarhanayı bir kaseye alın ve içine 1 bardak soğuk su ekleyerek karıştırın. Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Karışımı tencereye ekleyin ve çorbayı kısık ateşte pişirin, sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.
Püf Noktası: Tarhana çorbası yaparken önemli bir püf noktası, tarhanayı açmak için kullanılan suyun sıcak değil, soğuk olmasıdır. Bu, tarhananın topaklanmadan homojen bir şekilde karışmasını sağlar ve çorbanın kıvamını düzgün hale getirir.