AKİT MENÜ

Gündem

Madem terör örgütü neden yardım gönderdin? Herkes bu soruyu soruyor!

Gazetelerde yer alan haberlere göre, İmamoğlu Gazze’ye 5 tır yardım malzemesi gönderdi. Gazze’nin seçilmiş temsilcisi olan Hamas’ta bu yardım malzemelerini alıp Gazzelilere dağıttı. Ancak, Ekrem İmamoğlu’nun CNN’e “Ben Hamas’ı terör örgütü olarak görüyorum” dediği konuşma kafaları iyice karıştırdı. İmamoğlu, Hamas’ı terör örgütü olarak görüyorsa neden bir terör örgütüne yardım tırları gönderdi?” sorusuna ise cevap bulunamıyor.

2024-04-29 11:17:26

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Seçimlerden önce İstanbul’daki mahalle muhtarlarının vatandaşlardan topladığı yardımları İBB tırları aracılığı ile Gazze’ye ulaştırılmak üzere yola çıkardı. İçleri yardım malzemesi dolu 5 TIR’ı, annesi, ablası ve kardeşiyle Türkiye’de yaşayan, babası savaş nedeniyle Gazze’de mahsur kalmış Filistinli öğrenci Yusuf Bereket ile birlikte uğurladı.

Ve bu yardım tırlarının önünde bol bol fotoğraf çektirdi.

HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ İSE NEDEN YARDIM GÖNDERDİ?

Gazze’deki mağdurlara ulaştırılmak istenen yardım malzemelerinin Gazze’nin siyasi temsilcisi olan Hamas’a teslim edildiği bildirildi. Buraya kadar her şey normal!

Ancak İmamoğlu’nun CNN International'a yaptığı konuşma, normal bir durumu sıradışı bir hale getirdi.

İsrail basınında sevinçle karşılanan ve yankıları Türkiye’ye kadar uzanan konuşmasında İmamoğlu, Hamas’ı bir ‘terör örgütü’ olarak gördüğünü ifade etti.

Ekrem İmamoğlu'nun bu sözlerine İsrail basını geniş yer verdi. İsrail merkezli The Jerusalem Post gazetesi, İmamoğlu'nun röportajını paylaştı.

İmamoğlu, terör örgütü olarak gördüğü Hamas’a neden yardım malzemesi gönderdi? Bu girişimini seçimlerden önce oy almak için mi yaptı? Seçimlerden sonra İsraillileri sevindiren Hamas’ı ‘Terör Örgütü’ olarak görmesi İmamoğlu’nun gerçek yüzü müydü? Vatandaşlar bu sorulara cevap arıyor.

Bilindiği gibi muhalif basın seçim öncesi İmamoğlu’nunmuhtarların katkısı ile gönderdiği yardım tırlarına gazetelerde geniş yer ayırmış, İmamoğlu’nun “İsrail’in zulmü bitene kadar Filistin’e dayanışmayı sürdüreceğini” yazmıştı. Anlaşılan Gazze’ye bombaların yağdığı şu dakikalarda İmamoğlu’na göre Zulüm bitmiş Hamas bir ‘Terör Örgütü’ olmuş.

Yorumlara Git

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi

22 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD’de sevgi seli