AKİT MENÜ

Ekonomi

İslâmi finans dünyada en fazla aranan yöntem

WIFE Başkanı Musa Hitam, İslami finansın birinci temel şartının açgözlülüğü bırakmak olduğunu belirtirken, MÜSİAD Başkanı Olpak da, bugünkü dünyada kazanma hırsının hiçbir ahlâki, hukuki ve vicdani kural tanımadığına vurgu yaptı.

2014-05-20 22:15:58

World Islamic Economic Forum Foundation’ın (WIEF)  Başkanı Tun Musa Hitam, İslami bankacılık ve İslami finansın artık ateş aldığını belirterek, şu anda olağanüstü bir duruma tanıklık edildiğini söyledi.  MÜSİAD ve World Islamic Economic Forum Foundation’ın (WIEF) ortaklaşa İstanbul’da düzenlediği “Türkiye’de İslami Finans Sektörünü Dönüştürmek, Gelişme Vaadi” temalı 8. WIEF Yuvarlak Masa Toplantısı’nda konuşan Hitam, Hiç İslami olmayan bankaların dahi İslami bankacılık yapmak istediğini dile getirdi. Hitam, Londra’da çok büyük bir projenin finansmanının İslami finans aracılığıyla yapılmasının, artık sık karşılaşılan bir olay olduğunu belirtti.

İslami finansı bilenlerin birşey yapmak istediklerinde ilk kullanacakları şeyin projeyi geliştirmek için islami finansman araçları olduğunun altını çizen Hitam, “İslami finansın birinci temeli, aç gözlülüğü bırakmak” dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da “Homoislamicus temelli eski tasavvuru yeniden canlandırmak gerek. Bu tasavvur, İslami-İnsani Tasavvurudur” ifadesini kullandı.

Olpak, şunları kaydetti:
“Zira, küresel finansal krizin tetikleyici sebeplerinin belki de en başında, insanoğlunun ne pahasına olursa olsun kazanma hırsı gelmektedir.  Bugün kazanma hırsının hiçbir ahlaki, hukuki, vicdani kural tanımadığına vurgu yapan Olpak,  dünyada gerek refahın, gerek gelir dağılımı her tür çabaya karşın düzelmediğini hatta daha da bozulduğunu kaydetti.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı