AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kara mürver nedir? Neye yarar? Yararları saymakla bitmiyor!

Alternatif tıbbın son zamanlardaki gözdesi olan Kara Mürver, hanımeligiller familyasına bağlı olup, taneli ve şifalı bir bitkidir. Terleme çayı, patlangıç, sambucus olarak da bilinen bu bitkinin şifalı olmasının nedeni ise, birçok hastalık üzerinde tedavi edici etkisinin izlenmiş olmasıdır.

2024-05-10 01:26:22

Dünya çapında yaklaşık 25 ila 35 arasında farklı mürver ağacı ve bitkisi türü mevcuttur. Geçmişi, antik Mısır’a kadar uzanan siyah mürver, genellikle “tıbbın atası” veya “ilaç sandığı” olarak bilinir. Ayrıca, mürver, en sağlıklı bitkiler arasında yer alır. Siyah mürverin sağlığa pek çok faydası bulunmaktadır; örneğin, mürver özü enfeksiyonlarla savaşmak, cildi arındırmak ve bağışıklığı güçlendirmek için kullanılabilir.

Kara Mürverin Faydaları

* Emziren anneler için oldukça önem taşıyan bu bitki anne sütünü artırır.
* Balgam söktürür.
* Vücuda dinginlik ve rahatlık vererek sinirleri yatıştırır.
* Vücut direncini artırır.
* Nezle, girip gibi soğuk algınlığı hastalıklarının iyileşmesini sağlar.
* Terletici etkisi ile vücuttan toksin atımını sağlar.
* İdrar söktürücü özelliği vardır.
* Güneş yanıklarının ve yaraların iyileşmesini sağlar.
* Müshil özelliği vardır.

Mürver bitkisinin yetiştirilmesi ise son derece kolaydır. Akdeniz Bölgesi dışında Türkiye’nin her bölgesinde yetiştirilmeye uygun olan bu bitki, dikildikten sonra hiç bir bakıma ihtiyaç duymadan büyür. Yazın toplayacağınız bu bitkiyi kış ayları için kurutarak saklayabilirsiniz. Birçok ilaç firmasının kullandığı bu bitki vücut direncini artırıcı özellikte olduğu için hem yetişkin hem de çocuklar için kullanılmakta ve yüz güldürücü sonuçlar vermektedir.
Kış aylarında çiçek ve tanelerini demleyip tüketebileceğiniz kara mürver bitkisi, gribe yakalanma riskinizi düşürürken, vücudunuzun da direncini ve bağışıklık sisteminizin gücünü de artırmış olmaktadır.

Kara mürver bitkisinin hazırlanışı da tıpkı diğer bitki çayları gibidir. Kaynamış suyun içine bir iki tatlı kaşığı mürver çiçeği ya da meyvelerinden koyup 15-20 dakika demlendirdikten
sonra, isterseniz bal gibi bir tatlandırıcı kullanarak, sıcak olarak tüketin. Yalnız, taze taze içmeye özen gösterin. Yara ve yanıklar için ise haricen, yani dışarıdan yaralı bölgeye uygulayarak kullanın.

Yorumlara Git

Bu köpeklere hala dur diyen yok! Saldırı anı kamerada

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!